The favorites of… Jessica van Eat.Run.Love.

Jessica
De 27-jarige Jessica richtte afgelopen december de blog www.eatrunlove.nl op, omdat ze een plek zocht waar ze alle informatie in haar hoofd kwijt kon. In de nieuwe rubriek The Favorites of… vertelt Jessica als eerst over haar favoriete plekjes in ‘haar’ stad New York! 

Haar hele leven sport Jessica al behoorlijk fanatiek: van ballet tot korfbal en van hardlopen tot boksen. “Daarnaast houd ik heel erg van lekker en gezond eten. Tachtig procent van de tijd eet ik heel gezond, maar de overige 20 procent houd ik vrij voor mijn zoete verslaving. Leven zonder chocola? Dat kan én wil ik niet!” Sinds deze sportacholic bewust bezig is met gezonder leven, krijgt ze steeds meer vragen van mensen. “Ik vind het heel leuk om dit te delen en zo is Eat.Run.Love. ontstaan. Naast bloggen over sport en eten, schrijf ik over alles waar ik blij van word.” Je vindt op Eatrunlove.nl dan ook veel hotspots, informatie over boeken en natuurlijk fashion.

eatrunlove
New York

“Drie weken geleden ben ik met twee vriendinnen naar New York geweest. De eerste keer dat ik in the city that never sleeps kwam, was ik er in het voorjaar met mijn vriend. Het was toen 25 graden. Nu was het -6, een hele andere trip dus! We hebben veel geshopt, lekker gegeten en opnieuw veel van de stad gezien.”

Centralpark
Favoriete park

“Central Park staat absoluut op nummer 1. In de zomer kun je hier de hele dag chillen, hardlopen en fietsen. Nu fietsten we door een magisch wit park. Nog steeds waren er superveel hardlopers en natuurlijk ontbrak de bekende ijsbaan niet. Wat ik ook een erg leuk park vind, is Bryant Park vlak bij Times Square. Een klein parkje tussen hele hoge gebouwen, met aan de rand van het park tafeltjes en gratis WiFi. Perfect om in de zomer even bij te komen.”

CentralPark

Museum
“Ik ben niet zo’n museumganger. Noem me een cultuurbarbaar, maar ik ben het al snel zat. Wel hebben we het MoMa bezocht, dat vond ik een heel erg mooi museum. Je moet wel van moderne kunst houden, anders is dit niet jouw plek.”

Healty drinks
“Bij The Butcher’s Daughter kun je niet alleen heerlijke gezonde sapjes drinken, maar ook heel lekker lunchen. Midden in Soho, op de kruising van twee drukke straten, vind je dit superhippe tentje met alleen maar verantwoorde producten op de kaart. Een menukaart vol gezonde versgeperste sapjes, naar keuze aan te vullen met fruit, groente en/of superfoods! Voor een halve, zeer smaakvolle, liter betaal je 9 dollar, wat ik heel redelijk vind. In dit artikel op mijn blog lees je precies wat wij aten.
(The Butcher’s Daughter, 19 Kenmare ST. NYC)

The Butcher’s Daughter

Trendy Koffie
Een ander heel leuk adresje is Toby’s Estate Coffee in Williamsburg (Brooklyn). In deze trendy koffiebar kun je de hele middag lekker relaxen voor de grote ramen, een boekje lezen of gebruikmaken van de gratis WiFi. Het makkelijkste is om vanaf Manhattan de metro te pakken naar Williamsburg.” (Toby’s Estate Coffee: Williamsburg, 125 North 6th Street, Brooklyn, New York)

Party
“Het valt me op dat je in New York vooral uitgaat in hotels, hier vind je dan ook de beste rooftopbars. The Jane is zo’n voorbeeld daarvan, te vinden in Meatpacking District (dat overigens een geweldige wijk is met The Highline en Chelsea Market). In The Jane heb je zowel een rooftopbar als een ‘Ballroom’ waar je de lekkerste cocktails drinkt. Na twaalven verandert het in een club en dans je er tot in de late uurtjes.”
(The Jane: 113 Jane Street, New York)

NYC

Shoppen
“Stiekem zijn mijn favoriete winkels toch een beetje standaard: Victoria’s Secret en Sephora. Minder bekend en nog niet ontdekt door het grote publiek is Williamsburg, een wijk in Brooklyn. Deze buurt is een beetje ‘hippie’ en je vindt er leuke, aparte en vintage winkeltjes waar je voor niet al te veel geld hele toffe items kunt scoren.”

Secret place
“Whole Foods! De biologische supermarkt is enorm! Te vinden op een aantal plekken in NYC en nog niet zo bekend bij de toeristen. Van de buitenkant ziet het eruit als een doodnormale supermarkt, maar eenmaal binnen waan je je in een biologisch paradijs. Alle producten zijn raw of biologisch. Naast de ‘supermarktproducten’ en vele superfoods, vind je er ook een enorm saladebuffet. Voor een schappelijke prijs kun je zelf een heerlijke salade samenstellen. Heb je daar geen zin in? Dan pak je een lekker soepje van het soepbuffet of een heerlijke zoetigheid van het dessertbuffet. Aanrader: Na het afrekenen boven in het restaurant lekker wat drinken!”
(Whole Foods market, diverse locaties)

Beeld: Jessica en CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

2 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief