5x tips Rio de Janeiro | Wat te doen in Rio

tips Rio de Janeiro

Tips Rio de Janeiro! Sharon Riga – stewardess bij KLM – bezocht in september samen met een vriendin deze bijzondere stad. Voor CityStyleGuide zet ze de beste tips voor een stedentrip naar Rio in Brazilië op een rijtje.

Tips Rio de Janeiro

“Rio is in alle opzichten een indrukwekkende stad. De stad kent een grote diversiteit aan mogelijkheden. Er zijn niet alleen veel bezienswaardigheden, maar ook mooie stranden waar je met een kokosnoot in je hand geniet van het uitzicht. Rio kent ook enkele gevaren. Er zijn een aantal Favela’s waar drugsbendes de boel runnen waardoor het soms gevaarlijk kan zijn. De belangrijkste tip: laat al je waardevolle spullen thuis! Gelukkig zijn er ook veel positieve dingen te vinden in Rio. Ik vertel je graag over de bezienswaardigheden en tips voor Rio de Janeiro, zodat je goed voorbereid op stedentrip naar Rio gaat.”

5x tips Rio de Janeiro
Tips Rio de Janeiro
1. Fietsen – tips Rio de Janeiro
tips Rio de Janeiro

“Bij Rio denk je vast niet meteen aan fietsen, maar dit vonden wij een van de leukste activiteiten om te doen. We zijn per toeval in contact gekomen met het uit Nederland afkomstige bedrijf Rio by Bike. Ze bieden verschillende fietstochten aan. Wij kozen voor de ‘Panorama Tour.’ Deze brengt je vanaf de Copacabana naar de wijk Botafogo en ondertussen kom je langs diverse bekende bezienswaardigheden waardoor de bekende ‘Steps of Selarón’ in de levendige wijk Lapa. De fietstour duurt gemiddeld 4 uur en kost omgerekend rond de 30 euro.”
www.riobybike.com

2. Suikerberg – tips Rio de Janeiro
Tips Rio de Janeiro

“Het is een van de meest toeristische dingen om te doen in Rio, maar een bezoekje aan de Suikerberg mag zeker niet ontbreken tijdens je stedentrip. De Suikerberg (Pao de Acucar) is 396 meter hoog, maar vooral de vorm maakt deze berg zo bijzonder. Vanaf de Suikerberg – ook wel Suikerbroodberg genoemd –  heb je het mooiste uitzicht over Rio. Er zijn twee mogelijkheden om de suikerberg te bezoeken: via de kabelbaan of lopend. Dit laatste is wel een pittige klim! Tot aan de tweede lift is het mogelijk om ter voet naar boven te gaan. Het mooiste uitzicht krijg je rond zonsondergang. Een kaartje voor beide liften kost ongeveer 21 euro.”
www.bondinho.com.br

3. Cristo Redentor – tips Rio de Janeiro

“Ook een bezoek aan Christus de Verlosser kan niet missen op je lijstje met bezienswaardigheden in Rio de Janeiro. Het gigantische standbeeld staat boven op de berg Corcovado en is 710 meter hoog. Het uitzicht is zeker niet zo mooi als vanaf de Suikerberg, maar wel een must visit. Er zijn meerdere mogelijkheden om bij Cristo Redentor te komen; de eenvoudigste is met de bus. Vanaf de Copacabana gaan er bussen die je omhoog brengen. Dit busticket is ook meteen je entree ticket. Ga vroeg want het kan er midden op de dag erg druk zijn.”

4. Favela Tour – veiligheid Rio de Janeiro

“Zoals eerder omschreven zijn de Favela’s niet altijd even veilig, maar een tour door een favela is zeker de moeite waard. Het contrast tussen de verschillende wijken in Rio is aanzienlijk. Boek een tour bij een bedrijf en ga zeker niet op eigen houtje de favela’s in. Wij hebben een tour door de favela Vidigal gedaan. De bewoners uit de Favela’s waren allemaal ontzettend aardig naar ons en waren maar al te blij als je een van hun winkels in liep. De favela tour hebben wij geboekt bij Rio by Bike, hetzelfde bedrijf als de fietstour.”
www.riobybike.com/nl/wandeltours-in-rio-de-janeiro/eco-favela-tour

5. Copacabana en Ipanema – Rio de Janeiro

“Ben je tijdens je verblijf uitgeput van het bekijken van alle bezienswaardigheden? De Copacabana is de perfecte plek om even bij te komen. Een strandstoel huur je al voor 0.75 cent per dag en een heerlijke koude kokosnoot krijg je al voor 1,50. Je kijkt daarnaast je ogen uit van wat er allemaal om je heen gebeurt. Ben je de Copacabana toch zat? Verplaats je dan naar Ipanema voor de mooiste zonsondergang van Rio.”

Wil je voor of na je big trip naar Rio ook nog op op citytrip in Europa? Sharon schreef ook een artikel over bijzondere stedentrips in Europa. 

Tips Rio de Janeiro

Benieuwd naar alle reisfoto’s van Sharon? Neem dan een kijkje op haar Instagram: www.instagram.com/sharonriga!

Let’s get social!

Volg je CityStyleGuide al op Instagram Stories, Instagram en Facebook? Ik zie je daar!

Beeld: Sharon Riga

1 reactie

    Leave a Reply