Tips voor stedentrips buiten Europa

Tips voor stedentrips buiten Europa

Europa wel gezien of wil je eens wat anders dan een stedentrip naar Rome of Parijs? Denk dan eens na over een citytrip buiten Europa. Het is iets langer vliegen en je hebt soms een visum nodig, maar het is zo leuk om eens wat verder weg te gaan en buiten Europa op reis te zijn.

 Stedentrips buiten Europa
Op citytrip in Azië

Ben je nog nooit in Azië geweest, dan zal tijdens deze citytrip een wereld voor je opengaan. Dat is dan ook gelijk het leukste wat er is! Wil je niet gelijk de full experience, ga dan voor de meest westerse stad in China: Hong Kong. Ga je liever gelijk écht naar China, bezoek dan Shanghai. De stad is enorm, evenals de mensenmassa’s en het doet denken aan Aziatisch New York. Heel tof! Andere steden in Azië die zich perfect lenen voor een stedentrip zijn Tokio in Japan en Seoul in Zuid-Korea.

Tips voor stedentrips buiten Europa
Op stedentrip in de Verenigde Staten

New York is vaak de eerste stad waar we bij een stedentrip naar de VS aan denken, maar er is more. Portland bijvoorbeeld is een bijzondere stad en geweldig om heen te gaan. De slogan ‘Keep Portland weird’ beschrijft dat deze stad anders is dan andere steden. Voor wat meer zonuren boek je een citytrip naar Miami, in Florida.

Op reis naar Canada

Je bent in zo’n 8 uur vliegen in Toronto (Ontario), de grootste stad van Canada. Misschien moet je er een iets langere citytrip van maken dan naar Antwerpen, maar speciaal is het zeker. Vanaf Toronto ben je in 1,5 uur bij de Niagara Falls, kun je een bezoekje aan deze bekende watervallen ook weer afvinken. Ook Edmonton in de provincie Alberta en Montreal (Quebec) zorgen voor een bijzondere stedentrip buiten Europa.
Fun fact: In 2017 zijn alle nationale parken van Canada voor iedereen gratis te bezoeken omdat het land 150 jaar bestaat. Hoera!

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

3 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief