Tips voor tapas in Barcelona

Tips voor tapas in Barcelona

Tapas en Barcelona zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, want wat is nou een stedentrip naar Barca zonder tapas gegeten te hebben? Dat kan niet! Er zijn ontzettend veel tapasrestaurants in deze Spaanse stad, zó veel dat je niet weet welke je uit moet kiezen. Ik was vorige maand in Barcelona en zocht de leukste tapastentjes voor je op!

Tips voor tapas in Barcelona
La Plata

La Plata tapas Barcelona
Het eerste plekje voor tapas werd La Plata, een authentiek minizaakje waar slechts een paar tafeltjes staan. Alles is er heel simpel. Niks fancy’s aan, maar gewoon goed eten. Het leuke aan La Plata is dat locals er komen om onder het genot van een biertje of een glas wijn met wat hapjes gezellig bij te kletsen. Een papieren menukaart is er niet, wel hangt er aan de muur een bordje met een paar tapas. Wij (mijn vriend en ik) kozen voor brood met een worstje erop en een salade met tomaat en ui (erg lekker). Je kunt ook nog kiezen voor brood met ansjovis en – uiteraard – sardientjes.
Carrer de la Mercè 28, Barcelona
www.barlaplata.com

Tapeo del Born

Tapeo del Born tapas Barcelona
Omdat we de tapas bij Tapeo del Born zo lekker vonden, zijn we hier zelfs twee keer geweest. De eerste keer was het zo druk dat we even moesten wachten, maar daar is niks ergs aan met een glas wijn in je hand. De hoge tafels staan langs de muur van het restaurant en ook de bar is een goede tapas spot. Doordat er een open keuken is zie je al het lekkers dat gemaakt wordt telkens voorbij komen. Er is een uitgebreide menukaart en de specials staan op de muur geschreven. Wat je zeker moet bestellen? Patatas bravas, kroketjes met Iberico ham en de ‘tomato with buffalo burrata’ (beste mozzarella ever). Het fijne van tapas is dat je ook telkens weer iets bij kunt bestellen, hier kun je prima een avond vertoeven.
Carrer de Montcada 29, Barcelona
www.tapeoborn.cat

Cal Pep

Cal Pep tapas Barcelona
Bij Cal Pep kiest het personeel wat je het beste kunt bestellen. Je bestelt een drankje en zij raden drie of vier tapas aan die er goed bij passen. Natuurlijk kun je het wel aangeven als je liever iets anders wilt en je kunt ook zelf wat gerechtjes kiezen. Hier leerden we dat je sardientjes gewoon met kop en staart opeet (juk). De bar grenst direct aan de kookplaten, waar alles vers wordt gemaakt. Achterin is ook nog een gedeelte met tafels en stoeltjes, daar mag je heen als je gereserveerd hebt. Oh enneh, ook hier is geen menukaart.
Plaça de les olles 8, Barcelona
www.calpep.com

Tip: Heb je maar een of twee avond(en) in Barcelona? Ga dan naar verschillende zaakjes en bestel overal 1 of 2 tapas. Zo kom je op meer plekken en kun je overal wat proeven.

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

7 reacties

    Leave a Reply