Tips voor vakantie in eigen land

 

Vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land vieren is heel leuk om te doen en het is nog voordelig ook. Niks geen duur vliegticket en lange reistijden, maar gewoon op vrijdagmiddag – of dinsdagochtend, who cares – op vakantie in Nederland!

Tips voor vakantie in eigen land
Staycation

Boek een hotel in je eigen stad. Het klinkt misschien stom en het lijkt zonde van je geld (je kunt tenslotte ook in je bed slapen), maar het voelt écht als vakantie. Zodra je in het hotel aankomt – ook al is dat drie straten verderop – ervaar je al direct het luxe vakantiegevoel. Je hoeft tenslotte he-le-maal niets. Doe dingen die je tijdens een stedentrip naar een andere stad of een ander land ook zou doen: huur fietsen, boek een rondleiding door de stad, ga varen en bekijk de architectuur. Wedden dat je heel andere dingen opmerkt? Tip: met de app Hotel Tonight kun je luxe hotels voor een goede prijs boeken.

Weekendje niks doen

Plan een weekendje niks doen. Vaak zitten we van vrijdagavond tot zondagmiddag volgepland met afspraken en voel je je op maandagochtend op weg naar je werk haast nog vermoeider dan voordat het weekend begon. Dat is niet de bedoeling! Zorg dat je een weekend helemaal niets plant en doe alleen maar dingen waar je zelf zin in hebt. Naar de markt waar je nooit tijd voor hebt/maakt, alleen naar de bioscoop, ontbijten buiten de deur, Netflixen op de bank, een museum bezoeken of naar die nieuwe foodhal in de stad.

Wellness

Als je aan vakantie denkt, dan denk je al snel aan rust. Die ruist in eigen land creëren? Ga een weekendje naar een spa of wellnesscentrum en droom over een zonnig oord. Kies er een in een stad waar je nog niet eerder bent geweest en trek er een dag (of twee) voor uit. Een goedkopere variant? Tover je woning om tot hammam. Steek geurkaarzen aan, haal allemaal lekkere dingen in huis, lees een goed boek en vergeet vooral je telefoon niet op stil te zetten. Kun je op maandag weer helemaal zen aan het werk.

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

2 reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief