Tips voor Alicante

Tips voor Alicante

Ben je nog op zoek naar een last minute zomertripje? Dan is  het Spaanse Alicante een mooie, veelzijdige uitkomst. De stad zelf heeft met haar strand, gezellige straatjes en tapas veel te bieden. En er zijn vanuit hier ook genoeg leuke uitstapjes te plannen!

Castillo de Santa Barbara

Tips voor Alicante
Direct vanaf het strand is op de berg het kasteel van Santa Barbara te zien. Het kasteel is te voet te bereiken, maar het is ook mogelijk om – tegen een kleine vergoeding – met de lift bovenop de berg te komen. Mocht je graag wandelen, dan is het aan te raden om dit aan het einde van de dag te doen. In de zomermaanden is het kasteel namelijk open tot 22.00 uur. Je hebt vanuit het kasteel een prachtig uitzicht over de stad en het water.

Explanada de España

Tips voor Alicante
De Explanada de España is een promenade die langs de haven loopt en doet denken aan la Rambla van Barcelona. Hier slenter je langs kraampjes op zoek naar souvenirs, terwijl je met een half oog zoekt naar een leuk tentje om wat te eten. Het is er gedurende de dag en ’s avonds drukbezocht.

Tabarca

Tips voor Alicante
Met de boot kun je naar het Spaanse eiland Tabarca. Hier kun je lekker op het strand liggen en rondlopen door de schattig versierde straatjes van het eiland. Het duurt ongeveer anderhalf uur om op het eiland te komen.

Altea

Tips voor Alicante
Altea is een stadje dat, met haar witte huisjes, doet denken aan het Griekse eiland Santorini. Terwijl je door de schilderachtige straatjes loopt, kom je langzamerhand op het hoogste punt van de stad terecht. Hier zijn verschillende restaurantjes en souvenirwinkeltjes gevestigd en heb je tegelijkertijd een mooi uitzicht over de stad.

Valencia

Tips voor Alicante
Vanuit Alicante ben je met de trein binnen twee uur in Valencia. Kaartjes kun je van tevoren kopen voor de gewenste datum. In Valencia zijn genoeg bezienswaardigheden om een dag of weekend mee te vullen. De bekendste hiervan is de Ciudad de las Artes y Ciencias.

Tekst en beeld: Aniek 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

2 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief