Tips voor een dagje Antwerpen

Tips voor een dagje Antwerpen

Een stedentrip dicht bij huis op de planning? Meestal ben je binnen een paar uur wel in Antwerpen en het voelt er nog vakantie-achtig ook. Met deze tips kom je eens ergens anders dan de geijkte adressen, hartstikke plezant!

Fietsen
Je kunt je natuurlijk aanmelden voor een georganiseerde wandeltocht door de stad (inclusief gids met paraplu), maar je kunt ook zelf ronddwalen door de straten van Antwerpen. Wil je meer zien in een kortere tijd, huur dan een fiets. Tip: kijk van tevoren even op een van de websites van de wandelroutes, daar staan vaak de straten vermeld waar je tijdens de tour langskomt. Zo weet je precies waar je al het moois van Antwerpen kunt vinden. Fietsen maar!

Tips voor een dagje Antwerpen

Maison Tartine
Zorg ervoor dat je langs de Minderbroedersrui fietst, daar eet je namelijk de lekkerste tartines van Antwerpen. Tartine betekent – helaas – niet taart, maar boterham. Gelukkig zijn de (oer) boterhammen heel erg lekker, geroosterd en rijkelijk belegd. Wit of bruin en genoeg keuze.
Minderbroedersrui 60, Antwerpen
www.maisontartine.be

The Other Shop
De volgende spot die je niet mag missen is The Other Shop. Wat je er kunt vinden? Heel veel kaarten: van hele dunne houten kaarten met een reliëf tot bedrukte kaarten met grappige teksten. Daarnaast ligt de winkel vol met de mooiste boeken die je allemaal wilt hebben. Melkmarkt 31, Antwerpen
www.facebook.com/theothershop.be

Tips voor een dagje Antwerpen

Dierentuin
De 19e eeuwse Zoo Antwerpen is erg groot en heeft een mooi park langs de dieren, het decor van het park behoort namelijk tot het culturele erfgoed. Geen tijd om de dierentuin in te gaan, maar wel even de drukte van de stad ontvluchten? Het nieuwe Flamingoplein van de Zoo is voor iedereen gratis toegankelijk.
Koningin Astridplein 20-26, Antwerpen
www.zooantwerpen.be

St vincents
St vincents is naar eigen zeggen een multi-story café, boutique and exhibition space waar je van alles kunt vinden. Van toffe transparante speakers tot huidverzorginsproducten en horloges. Leuk voor de vrouw én de man. Je slaagt er ook voor boeken, tijdschriften en een lekker koffietje in het café. Kun je met een stuk taart erbij mooi beslissen wat je allemaal gaat kopen.
Kleine Markt 13, Antwerpen
www.stvincents.co

Beeld: eigen

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

3 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief