Tips voor een weekendje Maastricht

Weekendje Maastricht

Weekendje Maastricht op de planning? Lucky you! Deze mooie stad heeft veel te bieden, zowel qua shops als restaurants. Met deze planning voor een of twee dagen Maastricht, zie je de allerleukste hotspots!

Weekendje Maastricht
Weekendje Maastricht

10.00 uur

Begin je weekendje Maastricht bij SAP (Stationsstraat 8), daar kom je langs als je vanaf het station naar het centrum loopt. Bij deze gezellige sapjesbar hebben ze naast juices, ook bagels en salades. Trek in chocolade? Dan ga je naar DARQ (Maastrichter Smedenstraat 2). Naast koffie en warme chocolademelk, mét een chocolade pastille, ontbijt en lunch je er met croissants, wentelteefjes en panini’s. De chocolade vliegt je er om de oren, neem dus zeker wat pralines mee.

11.00 uur

Er is zoveel te zien en te doen in Maastricht, dat je het beste een stadstour kunt boeken als je écht zeker wilt zijn van een goede rondleiding. Toen wij een weekendje Maastricht hadden, deden we de stadswandeling ‘Hidden Places, Secret Spaces’. Je ontdekt veel leuke en – zoals de naam al zegt – geheime plekjes.

Weekendje Maastricht

13.00 uur

Lunchtijd! Bij Rumors (Koestraat 13) zit je in een interieur vol zachte schapenkleedjes, staan er bloemen op tafel en geven de fijne kaarsjes mooi licht. Van de lekkerste broodjes met kip en avocado, burgers en – ja ja – bananenbrood met geitenkaas, honing, rucola en zelfs bananenbrood met Nutella. ‘s Avonds ook heel fijn voor tapas en cocktails.

Weekendje Maastricht

14.30

It’s shop o’clock! Boutique My Jewellery (Sint Amorsplein 16) is de grootste van Nederland, met extra veel leuke kleding en sieraden. Ik spotte er een mooie glitterbroek en een groen suede jurkje, en mooie kettingen. Bij Depeche (Platielstraat 2) koop je niet alleen kleding, maar er is ook een juicebar. Voor interieuritems ga je naar Lifestyle (Onze Lieve Vrouweplein 19), kleding shoppen doe je ook bij Sylver (Stokstraat 49) en Conflict (Minckelersstraat 14) bezoek je voor interieuraccessoires en Dutch design. Tijdens je winkelrondje mag Festen ( Minckelersstraat 1A) uiteraard niet ontbreken. Notitieboekjes, kleding, stationery, mooie Marrokkaanse schaaltjes, tassen en nog heel veel meer leuke cadeautjes.

Weekendje MaastrichtBoekhandel Dominicanen (Dominicanerkerkstraat 1) is meer dan alleen een boekwinkel. De winkel is gevestigd in de 700 jaar oude Dominicaner Kerk en naast boeken vind je er ook muziek en er is een gezellige coffee corner. Kun je daar mooi even relaxen voordat je verder gaat winkelen bij Lara Boutique (Spilstraat 5) voor schoenen, kleding en accessoires, naar Noir (Achter Het Vleeshuis 9) voor ready to wear fashion van Nederlandse, Scandinavische en Franse merken. Moustache (Spilstraat 6b) is een conceptstore met kleding, sieraden en kopjes.

Weekendje Maastricht

17.30

Voor warme choco met slagroom zit je goed bij Stadscafé Lure (Grote Looiersstraat 7). Liever iets sterkers? Ga dan (in de winter) voor glühwein met appeltaart (€6) in de Yurt tent. Zomers zit je er heerlijk op het terras. De eeuwenoude wijnhandel Thiessen (Grote Gracht 18) moet je als wine lover bezoeken. In de winkel wordt de wijn ter plekke gebotteld en je kunt op vrijdag en zondag een rondleiding doen, waarvoor je je van tevoren even moet inschrijven. Naast de winkel is er ook een evenementenlocatie.

19.00

De Brandweekantine (de brandweer genoemd door de Maastrichtenaren) is een leuke hotspot waar je kunt werken, borrelen én eten. Healthy eet je hier zeker, want er wordt op een eerlijke manier gekookt met goede producten. Het vlees is biologisch of scharrel en er zijn genoeg vega opties. Denk aan een hartig taartje met pompoen en geitenkaas en een appelbeignet met vanillesaus toe. Fun fact: de brandweerpaal hebben ze laten staan.

Weekendje Maastricht

Trek in tapas? Dan ga je – zoals gezegd – naar Rumors (Koestraat 13) of La Barraca (Rechtstraat 83) in Wyck (spreek je uit als wiek). Ook in deze hippe wijk Wyck (in dezelfde straat nota bene) eet je burgers bij Burgerlijk (Rechtstraat 37). Zeg maar eens nee tegen een geitenkaasburger. Of heb je liever een zeewier sojaburger of de inktvisburger? Bij ‘t Wycker Cabinet (Wycker Brugstraat 29b) is het ook een en al gezelligheid met heel veel lekker eten. Op de kaart? Burgers, ravioli en vegetarische carpaccio.

weekendje Maastricht

21.30

Er zijn veel oude kloosters in Maastricht die nu een nieuwe bestemming hebben, zo ook het Kruisherenhotel. Grappig feitje: boven de ingang is de vergaderkamer gevestigd, waar de directeur tijdens een bespreking voor privacy de ramen kan verduisteren door op een knop te drukken. Deal or no deal? In de hotelbar doe je gezellig een drankje en heb je keuze uit heel veel wijnsoorten, er staan hele rekken vol. Aan de wand hangt kunst die eens in de zoveel tijd veranderd. Oh, en is het lekker weer dan drink je wat op de binnenplaats. Alleen al voor de naam ga je naar Van De Kaart (Onze Lieve Vrouweplein 28), waar je ook kunt eten. Le Fernand cafe Manger (Stenenbrug 6) is een Frans Bistrot waar je gezellig wat kunt drinken én eten.

23.00

Voor speciaalbieren moet je bij De Gouverneur (Boschstraat 105) zijn. In deze voormalige brouwerij hebben ze een boek vol biersoorten en snacks. Wijn drinken doe je bij wijnbar Via Mucca aan de Koestraat (nummer 17A), waar ook Rumors zit, en bij Vino&Friends (Plankstraat 6). Goede cocktails drink je naast bij Rumors ook bij Cocktail Café Beez (Achter Het Vleeshuis 7), van mojito’s tot de I’m driving nojito’s. Je snapt em. Een filmpje pakken doe je bij filmhuis Lumière (Bassin 88) aan de binnenhaven. Ook leuk voor een hapje en drankje.

Weekendje Maastricht

00.00 uur
Hotel Beez (Boschstraat 104) hoort bij de cocktailbar en de locaties liggen op zes minuten lopen van elkaar vandaan. Je slaapt er met z’n tweeën voor zo’n €70 per nacht. Bij The Student Hotel (Sphinxcour 9A) in de oude Sphinx-aardewerkfabriek, kun je ook heel fijn slapen voor €70 per nacht. Het hotel ziet er prachtig uit en heeft leuke ruimtes en zelfs een glijbaan. Ben je nét even wat sneller beneden dan wanneer je de trap neemt. Of je zacht terecht komt is de vraag. Of is het alleen ter decoratie?
Weekendje Maastricht
Wij sliepen tijdens ons weekendje Maastricht bij Bakker & Bed (Stenenbrug 3) van bakkerij de Bisschopsmolen. Deze b&b bevindt zich boven de bakkerij en kost €175, maar dan heb je ook wel wat. Namelijk 75mhelemaal voor jezelf, een slaapplek middenin het centrum en een megalekker ontbijt. In de bakkerij kun je overigens ook de volgende ochtend vroeg de bakkers helpen met vlaai bakken als je zin hebt. En of de vlaai lekker is? Er staan regelmatig rijen dik in de winkel van de bakkerij en in het restaurant kun je lekker eten en vlaai eten.
Weekendje Maastricht
10.00

Ontbijten doe je heel uitgebreid bij Bakker & Bed (Stenenbrug 3), ga je er niet heen voor je brekkie, dan moet je er op z’n minst een stuk Limburge vlaai halen. Koffie en warme choco drink je bij Coffeelovers (Ruiterij 2 en Plein 1992 15), inclusief latte art. Mét een groot stuk chocoladetaart natuurlijk.

We zochten ook de lekkerste Limburgse vlaai Maastricht voor je op!

Let’s get social!
Volg jij CityStyleGuide al op Insta Stories, Instagram en Facebook? Ik zie je daar!

Beeld weekendje Maastricht: CityStyleGuide
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Maastricht Marketing.
Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

5 reacties

    Leave a Reply