Tips voor een weekendje Sevilla

Sevilla
Een weekendje Sevilla is ideaal: je eet er de lekkerste tapas, de nazomer is heerlijk én het is slechts 2,5 uur vliegen (vooruit.. 2 uur en 40 minuten). Het vakantiegevoel heb je dan ook direct als je het vliegtuig uitstapt. Wij bezochten deze stad in augustus en hebben de leukste tips voor een weekendje Sevilla voor je!

Gezonde sapjes

Coq and Roll Market in Sevilla
Begin je de dag het liefst lekker gezond – die tapas komt later heus wel – met een sapje? Dan mag een bezoekje aan de Coq and Roll Market niet ontbreken. Maak een keuze uit de verse ingrediënten en de juice wordt ter plekke voor je klaargemaakt. Om binnen (in de airco) op te drinken of to go.
Calle Jimios 2, Sevilla

Lunch

Patio San Eloy
Hammen aan het plafond, personeel dat vrolijk en luid praat, kleurrijke tegeltjes en de allerlekkerste broodjes. Daarvoor moet je naar Patio San Eloy. Zoek een plekje aan de bar, waar je wacht tot je je bestelling door kunt geven. Er is veel personeel en ze werken erg snel, dus lang wachten is er niet bij. Kies een paar broodjes met verschillend beleg, zodat je kunt delen met je reisgezelschap. De broodjes krijg je direct mee op een groot wit bord, met wat chips on the side. Het allerleukste is om op de traptreden (een soort tribune) te zitten en te genieten van je Spaanse lunch.
Calle San Eloy 9, Sevilla

Delicatessenwinkel

Delicatessenwinkel Horno San Buena Ventura
Trek in een lokale specialiteit of op zoek naar een lekker souvenirtje voor het thuisfront? Delicatessenwinkel Horno San Buena Ventura it is! De ene kant van de winkel voorziet je van hartige hapjes en voor de zoetigheden moet je aan de rechterkant zijn. Evenals voor de heerlijke zandkoekjes.
Avenida de la Constitución 16, Sevilla

Badhuis

Badderen bij Aire de Sevilla
Ontspannen doe je bij Aire Banos Arabes. Voor dit Arabische badhuis doe je er verstandig aan vooraf een arrangement te boeken, zodat je zeker bent van een plekje. Je vertoeft er in diverse warme en koude baden (mét en zonder bubbels), een zoutwaterbad en een stoomcabine. Mede door de rustgevende muziek en rustige sfeer kom je helemaal relaxed het badhuis uit.
Aire 15, Sevilla

Shoppen

ByVille
Natuurlijk moet er tijdens je stedentrip ook geshopt worden in Sevilla! Voor kleding, sieraden, tassen en schoenen ga je naar het boetiekje Sangrespañola. Voor iets meer basics ga je naar ByVille, waar alles perfect op kleur hangt. Ook is er een gedeelte met de leukste kinderkleding.
Santa Teresa nr. 4 & Puerta de la Carne nr. 7, Sevilla
Muñoz Olivé nr. 7, Sevilla

Tapas

Toc Toc Tapas
Wat je in Spanje eet? Tapas natuurlijk! Elke avond geniet je in de vele restaurantjes van de lekkerste hapjes. Kun je niet kiezen? Eet dan een paar tapas bij Genova (patatas bravas!) en een paar bij Toc Toc tapas. Zo kun je lekker twee keer uiteten.
Av. of the Constitution 10, Sevilla
Calle Miguel Manara 18, Sevilla

Beeld:  eigen beeld & Aire Banos Arabes

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

4 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief