Tips voor een weekendje Utrecht

Tips voor een weekendje Utrecht

Genoeg hotspots, leuke eettentjes en mooie straten: in Utrecht kun je je prima een een weekend vermaken. Kun je wel wat tips gebruiken voor een citytrip naar deze stad? Check deze planning en voeg gerust je eigen ideetjes toe!

10.00 uur

Met de trein aangekomen in Utrecht? Drink dan eerst een kop koffie – incluis Nutella muffin – bij Bistrot Utrecht Centraal. Kun je daarna zonder knorrende maag de stad verkennen. Stationshal 2A, Utrecht Centraal

11.00 uur

Tijd om de Domtoren te beklimmen! Dagelijks zijn er rondleidingen met gidsen die je omhoog loodsen. Hoogtevrees? In het Centraal Museum (Agnietenstraat 1) zijn er regelmatig mooie tentoonstellingen, zo ook over de Domtoren.

13.00 uur

Lunchtime! Foodcafé Elize is pas sinds maart open en mag nu al niet meer ontbreken in de lijst met leuke spots. Naast lunchen, kun je hier ook heerlijk ontbijten én borrelen. Alles vers en lokaal en zomers geniet je van al dat lekkers op het grote terras van Elize.
Mariaplaats 44, Utrecht
www.elize.cafe

Tips voor een weekendje Utrecht

14.30 uur

Met een gevulde maag kun je beter shoppen. De beste shops en straatjes? Vollers 386 aan de Oudegracht – voor de leukste plant in een lamp, unieke items voor je garderobe en kaartjes voor aan de muur of in de bus – en ook de Twijnstraat en de Voorstraat mag je niet overslaan.

17.30 uur

Borrelen doe je bij mooi weer op het terras van Orloff aan de Kade, bij Lebowski aan het Domplein of bij een van de restaurantjes aan de Oudegracht. Lekker aan het water.

19.00 uur

Zin in de beste hamburger van het land? Meneer Smakers it is! Liever een hotdog? Dan ben je bij het nieuwe Dogma aan het juiste adres. Wil je wat langer tafelen? Dan is Loof, The Colour Kitchen of Le Jardin een idee.

21.30 uur

Gezellig wat drinken doe je bij Back and Fourth. Wat eerst een foute ‘na het stappen disco’ (lees de KostenKoper) was, is nu het leuke Back and Fourth. De nieuwe bar aan de Loeff Berchmakerstraat, vlakbij de Neude, is zowel voor een drankje als een dansje.

Tips voor een weekendje Utrecht

00.00

Als het bedtijd is loop je naar je hotel voor vanavond, het boutique hotel Mary K bijvoorbeeld. Helemaal hip, super centraal (aan de Oudegracht) en in een prachtig herenhuis.

9.00 uur

Hoewel je natuurlijk in het hotel kunt ontbijten, zit Utrecht bomvol ontbijt hotspots. De Ontdekking is gevestigd in het pand waar voorheen een reisbureau zat (Voorstraat 110). Het reisthema vind je er nog duidelijk terug. Kopje Bangkok thee anyone?

10.00 uur

Time to go home… of nog even verder te shoppen en ronddwalen in Utrecht natuurlijk. Ben je op zoek naar nog meer leuke adresjes? Die vind je op deze pagina. Fijn weekend!

Beeld: eigen & websites hotspots 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

38 reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief