Tips voor stedentrip New York

Tips voor stedentrip New York

New York in vijf dagen is bijna niet te doen. Je hebt weken, maanden, misschien jaren nodig voor je deze ‘city that never sleeps’ echt goed hebt gezien. Femke en Arjan gingen de uitdaging toch aan. Er moest geshopt worden, gecultuurd, maar vooral veel gegeten en gedronken. Femke is naast beautyredacteur druk bezig met haar eigen lifestyle website voor mommy’s (to be) die begin september gelanceerd wordt, Femke nu al volgen? Dat doe je op Instagram: https://instagram.com/femmefiles

The Butcher’s daughter

The Butchers Daughter
Health lovers opgelet. The Butcher’s daughter is nog steeds een plek waar je heerlijk gezond kunt ontbijten en lunchen. Je kunt er de heerlijkste sapjes drinken en yoghurt met vers fruit eten, maar vergeet ook de heerlijke broodjes en salades niet. Alles wordt vers bereid en de ingrediënten komen van lokale markten. Aanrader: neem de ‘smashed avocado toast benedict’. Zo lekker dat we alleen daarvoor al naar New York zouden komen.
The Butcher’s daughter, 19 Kenmare St
www.thebutchersdaughter.com

The Eggshop

The Egg Shop
Schuin tegenover The Butcher’s daugher zit het leuke ‘The Egg shop’ met, je raadt het al, verrassend veel eitjes op het menu. Je kunt je ontbijtje, lunch of zelfs diner zelf samenstellen en je eieren laten bereiden hoe jij dat wilt. Wil je ‘sunny side up’, no problem. Toch liever ‘scrambled’ of alleen het eiwit, de kok maakt het voor je klaar. Uiteraard zijn er heerlijke alternatieven te vinden. Heerlijke avocado, gerookte zalm, French toast… You name it, ze hebben het. Wij namen de avocado & egg met wat ‘smoked salmon’ on the side. Heerlijk!
The Eggshop, 151 Elizabeth St.
www.eggshopnyc.com

Carrie’s house

Carries house
Een bezoekje aan het huis van mijn old time idol Carrie Bradshaw (Sex & the City) kon uiteraard niet ontbreken. Omdat er nog steeds zoveel fans op af komen, hangt er helaas wel een bordje dat je niet op het trapje mag zitten. Maar alleen al door de straat lopen, is al top. Doe mij een paar miljoen en ik koop er een appartement.
Het huis van Carrie, 64 Perry St.

Smorgasburg

Smorgasburg
Je kent ongetwijfeld de Rollende Keukens, die ieder jaar in Amsterdam neerstrijken. Maaaar, je hebt ook de New York versie en die is misschien nog wel leuker. Want: je hebt weer hele andere food trucks en je kan het allemaal opeten en -drinken met uitzicht op het mooie Manhattan. Dan eet toch net even iets lekkerder. De hele zomer kun je in het weekend genieten van het zogeheten Smorgasburg in Brooklyn. Het hele park is trouwens een aanrader. Je kunt er echt wel de hele dag in het zonnetje liggen, een potje basketballen of voetballen en gewoon genieten van een typisch New Yorks weekend tafereel.
Smorgasburg, Brooklyn Bridge park

Joe’s

Joe's pizza
Voor een lekkere pizzaslice moet je even naar Joe’s pizza. Verwacht geen gezellig tentje waar je lekker kunt zitten, maar de pizza’s zijn echt heerlijk en je kunt je slice in het parkje aan de overkant eten, en dat is ook wel eens leuk. Trouwens, bekende Amerikanen weten ook de weg naar Joe’s te vinden. En als de pizza goed genoeg is voor Bradley Cooper, dan is het good enough for me.
Joe’s, 7 Carmine Street
www.joespizzanyc.com

Chelsea Market en high line

chelsea market
Chelsea Market is een walhalla voor de foodies onder ons. Overal tentjes met lekkere broodjes, sushi, gebak, taco’s, ijs… En zo kunnen we nog even doorgaan. Neem het mee en eet het op bij de naastgelegen high line. Dit stadspark ligt boven de grond en is gelegen op een oude spoorlijn die niet meer in gebruik is. Prachtig uitzicht en er zijn veel bankjes waar je op kunt zitten en je meegebrachte hapjes kunt eten. Het langgerekte park ligt in de wijk Chelsea. De High Line begint op de hoek van Gansevoort en Washington Street in het zuiden en loopt 1,6 kilometer in noordelijke en noordoostelijke richting tot aan W 30th Street.

Freedom Tower

freedom tower
Het One World Trade Center (oftewel Freedom Tower) is met z’n 541 meter het hoogste gebouw van New York. Hij staat op de plek waar de Twin Towers stonden en telt 104 verdiepingen. Een van de grootste huurders is Condé Nast, uitgever van onder andere Vogue, Glamour en Vanity Fair. Je kunt helemaal naar boven, maar daar betaal je wel 32 dollar voor en je krijgt een Oer-Amerikaans spektakel te zien. De lift brengt je supersnel naar boven, waar je een filmpje te zien krijgt van het ontstaan van de toren. Een groot applaus van de aanwezige Amerikanen is dan het gevolg. Dit ging iets te ver voor ons nuchtere Nederlanders. Wel indrukwekkend was het naastgelegen 9/11 memorial museum. Hier vind je originele attributen van het voormalige World Trade Center, gevonden voorwerpen en je hoort veel verhalen van betrokkenen.
Freedom tower, 1 World Financial Center

Wholefoods

wholefoods
Er moet een Wholefoods in Nederland komen! Deze supermarkt kun je bijna geen supermarkt noemen, maar een voedselwarenhuis. Heerlijk was het saladebuffet. Pak een kartonnen bakje en vul deze zelf met de ingrediënten. Achteraf wordt het gewogen en daar betaal je voor. Je hebt er ook een warm gedeelte met pasta’s, curry’s, kippenvleugeltjes en nog veel meer. Er zijn twee rijen vol met verse sapjes met alle combinaties mogelijk die je maar kunt verzinnen. Lekker om mee te nemen naar een park in de buurt en je hebt een betaalbare toplunch!
Wholefoods, meerdere locaties, waaronder 270 Greenwich St.
www.wholefoodsmarket.com

Magnolia Bakery

Magnolia bakery
Het is misschien wat overweldigend als je dit lieve bakkerijtje binnenloopt. Alles ziet er namelijk even lekker uit: de cupcakes, koekjes, taartjes. We wilden het allemaal! Aanrader: de Red Velvet cupcake met vanille icing. Niet zo heel gezond, maar hey, het is tenslotte vakantie!
Magnolia Bakery, 401 Bleecker Street and W. 11th Street
www.magnoliabakery.com

Tekst & beeld: Femke

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief