Top of The Standard New York

Top of The Standard New York

Waar je moet zijn als je hip wil doen inclusief mooi uitzicht over New York?  Bij the Top of The Standard in New York! In deze toffe hotelbar ga je uit, drink je cocktails en kijk je uit over NYC.

Het hotel beschikt niet alleen over prachtige kamers – met ramen van vloer tot plafond – maar ook over de Boom Boom Room en de Top of The Standard. Bij de Boom Boom Room kun je enkel naar binnen als je er tiptop uitziet, als er geen besloten feestje is. Je loopt bij de hoofdingang van het hotel binnen en neemt de lift naar boven, daar hoor je vanzelf of je het Boom Boom walhalla mag betreden.

De ingang van Top of the Standard bevindt zich aan de zijkant van het hotel, je ziet de rij vanzelf. Stipt om 22.00 uur stonden wij in de rij (vergeet je paspoort niet, anders kom je nergens binnen!) en mochten van de doorman doorlopen naar de lift. We waren een van de eersten, dus het was nog niet heel druk. Vlak voor de lift kun je je jas ophangen, maar die mag je ook mee naar boven nemen. It’s up to you.

Top of The Standard New York

Met de lift ga je helemaal naar boven, waar je uitkomt in de Top of The Standard. Supermooi, inclusief discoballen, met enorme ramen (dat uitzicht!). Regel snel een plekje bij het raam en je kunt losgaan met het schieten van kiekjes, of gewoon van het uitzicht en de cocktails genieten natuurlijk. Die cocktails zijn ietwat prijzig, zo’n $30 inclusief tip. Maar je betaalt er dan ook geen entree.

Toen we bijna weg wilden gaan, kwamen we erachter (tijdens de zoektocht naar de toiletten) dat je met de trap nóg hoger kunt. Op het dakterras kijk je – met een beetje geluk – onder de sterrenhemel uit over New York. Enjoy!

P.S. Moet jij je stedentrip naar New York nog plannen? Lees dan voor vertrek ook nog even deze tips!

Waar: 848 Washington Street, New York
Website: www.standardhotels.com

Beeld: eigen

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

3 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief