Travel diary Valencia, Spanje

Travel diary Valencia

Travel diary Valencia! De zon, de gezelligheid, het eten ik mis het regelmatig. Natuurlijk kun je in Nederland ook heel lekker tapas eten en sangria drinken, maar het is op stedentrip tóch net even anders. Ga jij binnenkort ook naar Valencia? Houd CityStyleGuide dan in de gaten, want er komen heel snel leuke artikelen online over deze Spaanse stad.

Verliefd op Valencia: travel diary Valencia

Voor nu moet je het even doen met mijn travel diary Valencia. Ik vertel je wat we gedaan hebben, zodat jij deze plekken ook kunt bezoeken tijdens je stedentrip. Of gewoon om mee te kijken tijdens mijn trip. Michiel en ik boekten reis zo’n 6 weken van tevoren bij Vueling en zijn van 21 maart tot en met 25 maart (2018) op city trip naar Valencia geweest. Kijk je mee met de travel diary Valencia?

Kim CityStyleGuide Valencia

Dag 1 – Restaurantjes zoeken

We kwamen op woensdagavond aan in Valencia en namen vanaf het vliegveld de metro naar de stad. Daar ben je binnen een half uurtje, ideaal. Een kaartje kost per persoon zo’n 5 euro, waarschijnlijk een stuk goedkoper dan de taxi. De eerste drie nachten sliepen we in Zalamera B&B (Carrer de Pelai 44), een leuk hotel vlak bij het station.

Zalamera B&B Valencia

Nadat we onze spullen in de kamer gezet hadden, zijn we natuurlijk gelijk naar buiten gegaan. Eerste stop: de wijk Ruzafa. Een eettentje zoeken is niet moeilijk, om de zoveel meter kun je wel ergens tapas eten. Toch gingen wij de eerste avond voor The Black Turtle (Carrer de Sueca, 51). Bij dit hamburgerrestaurant moet je (net als wij) de ‘special fries’ als voorgerecht nemen! Het is een soort kapsalon maar dan met friet, heel veel kaas, bacon en ranch dressing. Wel delen hoor, anders kun je daarna geen hamburger of salade meer op.

Dag 2 – Winkelen en terrassen

Good morning Valencia! We slaan de luiken open en kijken recht in de zon, yes! Op deze eerste hele dag besloten we de stad te verkennen en rond te lopen door alle leuke straatjes. We eten ijsjes bij Ice Wave (Plaça de Lope de Vega 10), zitten in de zon op het terras en gaan winkelen.

ijsje van Ice Wave travel diary Valencia

‘s Avonds eten we – hoe kan het ook anders – tapas. Omdat we het leuk vinden verschillende plekken te zien, eten we gewoon twee keer. Maar dan wel twee keer half hé. Dus bij het eerste restaurantje op het terras een paar tapas en daarna ergens binnen nog wat tapas en een drankje. Heel handig als je niet kunt kiezen.

Dag 3 – Fietsen naar het strand

Op vrijdag ontbijten we met pancakes en chocolade croissants bij La Petite Brioche (Carrer de Sorní 28). Daarna gaan we op zoek naar een fietsverhuurbedrijf. Die zijn er heel veel, behalve als je ze nodig hebt. Gelukkig is het ons uiteindelijk gelukt, want fietsen door Jardín del Turia vond ik echt een van de allerleukste dingen om te doen. Het park is prachtig en je fietst zo naar het mooie gebouwencomplex Ciudad de las Artes y las Ciencias (Stad van de Kunst en Wetenschap).

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Daarna fietsten we door naar het strand, om te gaan lunchen bij een van de strandtenten aan de boulevard. Dit eerste stuk strand vonden wij niet zo heel bijzonder en fietsten door naar de volgende boulevard. Daar dronken we wat bij het populaire La Mās Bonita (Passeig Marítim de la Patacona). Je moet er even in de rij staan, maar het is het zeker waard. Deze gezellige blauw-witte beach club heeft een terras met zicht op het strand en een groene tuin. Erg leuk!

La Mas Bonita Valencia strandtent

We fietsen terug naar de stad om de fietsen in te leveren. ‘s Avonds lopen we rondom Placa del Tossal, een gezellig plein met terrassen. In een van de zijstraatjes eten we heerlijke tapas en op het plein drinken we erna nog wat.

Dag 4 – churros, pinchos en tapas

Op zaterdag moeten we van hotel wisselen omdat Zalamera B&B geen plek had voor vier nachten. We pakken onze spullen en kunnen lopend naar het tweede hotel: Boutique Hotel Creative Rooms (Plaça de l’Ajuntament 7 Piso P).

Sinaasappelboom Valencia

We ontbijten in de zon bij Muez (Plaça del Mercat 20). Dit leuke tentje zit vlak bij de markthal Mercado Central. Na de koffie met toast halen we churros met suiker bij de markthal en lopen we zo’n 3 kilometer naar dierentuin BioParc. Eenmaal daar besluiten we toch niet naar binnen te gaan; het waait keihard en we hebben geen zin om gezandstraald te worden. We pakken de bus naar winkelcentrum Centro Comercial Aqua Multiespacio, naast Ciudad de las Artes y las Ciencias. Daar winkelen we een klein beetje en lopen we daarna richting een lunchtentje.

Travel diary Valencia

Voor diezelfde avond reserveren we een tafel bij Restaurante Al Tun Tun (Plaça d’Amèrica, 4). Fun fact: het restaurant verderop in de straat Valen & Cia (Carrer de Sorní 35) is van dezelfde eigenaar. Lopend gaan we richting het centrum waar we een pitstop maken bij Sagardi (Carrer de l’Argenteria 62). Hier wilden we eigenlijk de avond ervoor eten, maar toen was het zo druk dat we weg zijn gegaan.

Sagardi pinchos Valencia

Op zaterdagmiddag zijn we er rond 18.00 uur voor een drankje en een hapje en dat blijkt de perfecte tijd. Gezellig druk, met precies nog een tafeltje vrij voor ons. Sagardi mag je niet overslaan als je van pinchos houdt. De bar staat vol koude broodjes en hapjes (pinchos), ze lopen rond met de warme. Als je weggaat tellen ze de stokjes, alle pinchos zijn evenduur. Ondertussen komen de renners van de Valencia marathon langs, wat het nog leuker maakt.

Balkon Kim Valencia

De kamer van ons nieuwe hotel hebben we nog niet gezien en die bleek prachtig. Onze kamer heeft een terras en tof uitzicht over de straten waar we perfect zicht hebben op de marathon. We moedigen mensen aan en hebben (zoals Michiel zei) zelfs een loper weer aan de praat gekregen met ons gejuich.

Restaurant Al Tun Tun travel diary Valencia

‘s Avonds pakken we de bus naar Jardín de Turia, want we willen de gebouwen ook nog in het donker bekijken. Mooi, maar niet zó mooi verlicht als we hadden gehoopt. Langzaam lopen we naar Tun Tun, waar we om 21.30 uur gereserveerd hebben aan de bar. Over dit restaurant in een ander artikel meer, want wat was het lekker! Ik kan je alvast verklappen dat de menukaart de vorm van een speelkaart heeft (harten, schoppen, klaver of ruiten) en dat de tonijntartaar in aardappel echt megalekker is. Het restaurant is wel prijzig, je bent een stuk duurder uit dan bij een ‘gewoon’ tapasrestaurant, maar voor een keer zeker erg leuk.

Dag 5 – Fietsen door Jardín del Turia

De laatste dag in Valencia is alweer aangebroken. We ontbijten op ons eigen balkon met croissants en fijn uitzicht. Daarna lopen we nog wat rond en huren we nog een keer twee fietsen. Dit keer voor slechts 4 uur (en 6 euro per fiets) bij Rent Bike Virgen (Calle Bailía 2). Wederom fietsen we door Jardín de Turia, waar ik nog bijna word aangereden door een kindje op de fiets. Gelukkig behield ik dit keer wel mijn tanden.

Kim City Trippin

We fietsen naar een heel leuk verstopt tentje: Bastard (C/Leandro de Saralegui, nº 1, bajo izda), op een plek waar je het absoluut niet verwacht. Tussen de flats gelegen, maar Bastard is binnen heel leuk. Op zondag hebben ze een brunch voor 11,50 euro: koffie of thee, eieren op brood, mimosa én een stuk taart.

Taart bij Bastard Valencia

Dan is het alweer tijd om de fietsen in te leveren en afscheid te nemen van Valencia. We hebben superveel gelopen, op zaterdag zelfs 34.000 stappen. Dat is wel mijn record hoor! Hopelijk is daardoor de tapas er weer een beetje af. Voor nu ga ik maar weer even goed aan New Fysic houden. Adiós Valencia!

PS Naast deze travel diary Valencia komen er binnenkort op CityStyleGuide nog meer leuke artikelen online vol met tips. Stay tuned!

PPS Je kunt vanaf Valencia de trein naar Alicante nemen. Ga je dat doen? Lees dan deze tips voor Alicante. 

Wil jij ook een city bag (zoals in deze travel diary Valencia) met de tekst City Trippin? Kijk dan hier

Let’s get social!
Volg jij CityStyleGuide al op Facebook, Insta Stories en Instagram? Ik zie je daar!

Beeld travel diary Valencia: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief