Site pictogram CityStyleGuide

Uit eten bij restaurant Bis in Utrecht

camembert gratin restaurant Bis in Utrecht

Restaurant Bis is een gezellig restaurant in het centrum van Utrecht waar je heerlijk kunt eten. De Franse kaart heeft fijne gerechten waar je zelf uit kunt kiezen, maar er is ook een dagelijks wisselend menu van de dag.

Lees ook:
6x high tea Utrecht: de beste plekken

Restaurant Bis in Utrecht

Voorin het restaurant zit je aan de straatkant heerlijk naast het raam of op het terras. Wij kozen voor een plekje achterin het restaurant met zicht op de gracht. Bij Bis kun je lunchen en dineren, en ze serveren een lekkere high tea. Wij hebben er op een zaterdagavond heel goed gegeten!

We begonnen ons diner met een broodplankje met kruidenboter en olijfolie en een glas wijn. Als voorgerecht gingen we voor de ceasarsalade en de camembert gratiné. De laatste is echt een aanrader voor kaasliefhebbers. De gebakken camembert wordt geserveerd met stokbrood en groenten. Lekker om in de kaas te dippen! De bijpassende chardonnay maakt het gerecht compleet.

Geroosterde aubergine met geitenkaasmousse

Als hoofdgerecht kozen we voor de ‘Ballotine de poulet’ gevuld met oesterzwammouse en wittewijn-aspergesaus en de aubergène fumé. De geroosterde aubergine met geroosterde tomatensaus, spinazie en geitenkaasmousse had ik en ik zou er zo weer voor teruggaan. Was echt heer-lijk!

Toetjestijd! Voor zover we nog plek over hadden. Ik kon niet anders dan voor de Moelleux au chocolat kiezen, wederom vergezeld door een klein glaasje wijn. Het dessert du jour was een tompouce van witte chocolade. We hebben echt superlekker gegeten bij restaurant Bis in Utrecht. Een dikke aanrader als je gezellig én goed uit eten wilt in het centrum van Utrecht. Ik kom sowieso terug!

Prijs

De Bis formule is dat je €34,50 betaalt voor een driegangenmenu bestaande uit een voorgerecht (entrée), plat principaux (hoofdgerecht) en een dessert. Natuurlijk kun je ook voor één of twee gangen gaan. Alle voorgerechten zijn €9,50, alle hoofdgerechten €19,50 (je betaalt alleen een supplement van €5 voor de entrecôte) en alle desserts zijn €7,50. De prijs voor het wijnarrangement is op aanvraag.

Waar: Lijnmarkt 26, Utrecht
Website: bis-utrecht.nl

Bedankt voor de uitnodiging restaurant Bis, het was heerlijk!

Lees ook:
5x koffie en taart Utrecht: de beste plekken

Volg jij CityStyleGuide al op Pinterest, Instagram en Facebook? Ik zie je daar!

Mobiele versie afsluiten