Ultiem kerstgevoel: Magisch Maastricht 2018

Magisch Maastricht

Ben jij gek op lichtjes, kerstversiering en gezelligheid? Voor het ultieme kerstgevoel ga je naar Magisch Maastricht 2018. Van 1 t/m 31 december is Maastricht omgetoverd tot kerststad.

Magisch Maastricht 2018

Dat Maastricht een leuke stad is voor een stedentrip, dat heb je vast al eens gehoord. Maar het wordt nóg gezelliger als je kerstversiering weer uit de kast wordt gehaald. En laat dat nu net het geval zijn. Niet een paar lullige lampjes, maar zóveel dat de stad licht geeft.

Lichtroute

Er is een speciale lichtroute uitgestippeld waarbij je langs de mooiste versiering komt. Lampjes in de bomen, glinsterende versiering in de straat, het historische centrum straalt. De wandeling loodst je door de leukste wijken: van Wyck tot het Jeker- en Stokstraatkwartier. Elke wijk heeft zijn eigen uitstraling en de sfeer is overal even gezellig. De Magische lichtroute is tot en met 7 januari 2019 te lopen. Benieuwd? Hier kun je de route bekijken en downloaden.

Maastricht reuzenrad kerststad

Het Vrijthof

Wat je ook zeker niet mag overslaan tijdens je weekendje Maastricht is het Vrijthof. Zeker t/m 31 december niet, want daar vind je dé kerstbelevenis van de stad. Wij waren er afgelopen zaterdag en de kerstsfeer zat er al goed in. Er is een schaatsbaan – van maar liefst 900 m2 – en er is een wintercafé en een winterlounge waar ze glühwein en warme chocolademelk met slagroom schenken. Vanuit het reuzenrad kijk je uit op de mooi verlichte stad en de laatste kerstspullen koop je op de kerstmarkt.

Kerstgevoel

Wedden dat je helemaal zin hebt gekregen in de kerst als je in Maastricht geweest bent? Alles is zo gezellig, het ruikt er heerlijk naar eten en drinken en er wordt geen kerstliedje overgeslagen. Wil je ook naar Magisch Maastricht? Koop dan voor 15 euro een handig pakketje. Hierin zitten 2 consumptiebonnen, een ritje met het reuzenrad, 2 uur schaatsen en de schaatshuur. Het pakket koop je via www.magischmaastrichtophetvrijthof.nl. Overigens kun je ook gewoon gratis over het Vrijthof struinen hoor!

Openingstijden Vrijthof

De openingstijden van de attracties op het Vrijthof en de schaatsbaan zijn op maandag t/m woensdag van 11.00 tot 23.00 uur en op donderdag t/m zondag vanaf 10.00 uur tot 23.00 uur. Op 24 december is het Vrijthof open van 10.00 tot 18.00 uur, op 25 december van 12.00 tot 18.00 uur, op 26 december van 12.00 tot 22.00 uur en op 31 december van 10.00 tot 18.00 uur. Op 1 januari 2019 gesloten.

Magisch Maastricht 2018

Fotowedstrijd

Ben jij net als ik gek op Instagram? Deel je Licht in Maastricht foto dan met de #lichtinmaastricht en tag @visitmaastricht in je foto. De mooiste foto’s worden gedeeld en elke week kiezen ze de allermooiste foto uit. Is dat jouw foto? Dan win je een prijs ter waarde van 50 euro. Uit alle weekwinnaars wordt één iemand gekozen die de hoofdprijs wint: een cadeaubon ter waarde van 250 euro van Foto Rembrandt.

Fijne kerst!

Waar: Maastricht
Wanneer: 1 t/m 31 december 2018
Meer informatie: www.bezoekmaastricht.nl

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Visit Maastricht.

Let’s get social!
Volg jij CityStyleGuide al op Facebook en Instagram? Ik zie je daar!

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply