Vakantie naar China plannen

Vakantie China plannen
Ben jij net als wij een vakantie naar China aan het plannen? Dan weet je vast dat er heel wat komt kijken bij het reizen naar een land als China. Zo ben je er niet met alleen een ticket boeken, je moet met heel wat dingen rekening houden. Waar je allemaal aan moet denken?

Vaccinaties
Voor veel steden in China heb je vaccinaties nodig. Zo is een vaccinatie tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen voor een kortere periode, maar als je langer gaat dan zijn ook andere vaccinaties aan te raden. Als je vaak ver reist dan is het bijvoorbeeld slim om je te laten inenten tegen Rabiës – voor als je gebeten wordt door een zoogdier – en Hepatitis B. Voor alle informatie kijk je op de website van de GGD. Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent met vaccineren.

Vakantie naar China plannen

Visum
Om China binnen te komen heb je een visum nodig. Op bijvoorbeeld VisaforChina.org kun je het Chinese Visa Application Form downloaden. Hier moet je een geldige pasfoto bijvoegen, een kopie van je paspoort, een brief met uitleg wat je in China gaat doen én je paspoort. Je kunt dit opsturen (dan wel even aangetekend, in verband met je paspoort) of langsbrengen in Den Haag. Houd er rekening mee dat er wel wat dagen overheen gaan voordat je je visum hebt.

Double entry
Wil je tijdens je vakantie ook een bezoekje brengen aan Hong Kong? Bedenk wel dat je het land dan uitgaat. Wil je daarna weer terug naar China, dan heb je een double entry nodig. De double entry kun je aanvragen op je visumformulier, dit moet alleen nog wel goedgekeurd worden.

Vakantie naar China plannen

Inpakken 

Als alle ‘verplichte’ zaken zijn geregeld kan het vakantiefeest beginnen. Vergeet tijdens het pakken van je koffer niet om deet, zonnebrandcrème, ORS (om uitdroging te voorkomen) en – uiteraard – je camera mee te nemen. Heb je mooie foto’s van de Chinese Muur of andere leuke vakantiekiekjes gemaakt? Tag ons dan op social media (@citystyleguide), dan kunnen wij ook een beetje meegenieten. Zijn je foto’s zo mooi geworden dat je ze wilt laten afdrukken? Dan kun je natuurlijk een fotoboek samenstellen met je mooiste foto’s. Ook een leuk idee: jouw leukste vakantieherinnering op canvas afdrukken, bijvoorbeeld via deze website, zodat je deze ergens in jouw huis kan ophangen. En nu maar hopen op mooi weer! Mocht het keihard regenen, dan valt er natuurlijk ook genoeg leuks te doen.

Beeld: eigen

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief