Vegan hotspots Amsterdam

Vegan hotspots Amsterdam

Vegan hotspots genoeg in Amsterdam! Wij zetten de leukste – en de lekkerste – restaurants voor je op een rijtje. Hoef jij alleen nog maar te kiezen… Of gewoon bij allemaal een keer langsgaan natuurlijk.

Vegan hotspots Amsterdam
Vegan Junk Food Bar

Een feestje, dat is de Vegan Junk Food Bar in Amsterdam aan het Staringplein. En nog meer confetti, want er komt binnenkort een tweede vestiging op het Marie Heinekenplein in Asmterdam. De burgers (van plantaardig vlees)  zijn huge, de friet knapperig en het ijs is op basis van kokosmelk. Plus: het is er ook nog eens heel gezellig. Daar proosten we op. Met een vegan bitterbal!
Staringplein 22, Amsterdam
www.veganjunkfoodbar.com

Vegan hotspots Amsterdam
Mr. & Mrs. Watson

De splinternieuwe food bar Mr. & Mrs. Watson serveert 100% plantaardig eten in een super interieur. De droom van deze vegan hotspot? “Met lekker eten de wereld veranderen.” Óók als kaas je lievelings is, kun je hier terecht. Voor vegan cheese welteverstaan. Smullen!
Linnaeuskade 3hs, Amsterdam
www.watson.bar

Dophert

Dophert werd al eens onze ‘healthy hotspot van de week’, en ook nu moét dit adresje in ons lijstje met vegan hotspots Amsterdam. Naast dat alles – uiteraard – ook 100% plantaardig is, wordt alles er zelf gemaakt en is alles ei- en lactosevrij. Je ontbijt, luncht en dineert er met de lekkerste vegan gerechten als een club sandwich met gerookte tempeh, een sesambol burger of de curried salad met zoete aardappel. Ook tiramisu, bitterballen en chocolade-ijs sieren de vegan kaart van Dophert. Tip: Ga op donderdag. Dan eet je er tussen 18.00 en 21.00 uur voor 15 euro per persoon een burger met friet, mayo, salade en een (fris)drankje naar keuze.
Spaarndammerstraat 49, Amsterdam
www.dophertcatering.nl

 

Vegan hotspots Amsterdam
The Dutch Weed Burger Joint

Misschien heb je The Dutch Weed Burger al eens langs zien komen op een festival (dat kan haast niet anders), maar er is ook een heus restaurant. Bij The Dutch Weed Burger Joint eet je natuurlijk de bekende gelijknamige burger, maar ook Seawharma, een hotdog en friet. Want een burger zonder friet, is als een restaurant zonder toetjes. Chocolate fudge brownie anyone?
Nicolaas Beetsstraat 47, Amsterdam
www.dutchweedburger.com

Vegabond

Vegabond is niet alleen een lunchroom, maar ook een winkel. In de store scoor je vegan kaas, vegan mayonaise, pizza, plantaardige melk, snacks en alternatieven voor vlees. Ook beautyproducten en accessoires vind je bij deze hotspot. Je ontbijt en luncht er met groene smoothie bowls, wraps, glutenvrije brownies (why not?) en nog veel meer lekkers.
Leliegracht 16, Amsterdam
www.vegabond.nl

Vegan hotspots Amsterdam
Zest for Life

Raw Food Café Zest for Life hoort zeker ook in ons rijstje met vegan hotspots Amsterdam. De bananen cashew pancakes zijn to die for en de smoothies geven je een absolute kickstart. Ook al is het al halverwege de dag. Er zijn wraps, salades, cakes, en natuurlijk is alles vegan. Ook suikers, gluten en zuivel komen de keuken niet in.
Van Baerlestraat 45 hs, Amsterdam
www.zestforlife.nl

Weekendje Amsterdam op de planning? Wij maakten een planning langs de leukste hotspots! 

Let’s get social!

Volg je CityStyleGuide al op Instagram Stories, Instagram en Facebook? Ik zie je daar!

Beeld: Mr. & Mrs. Watson, The Dutch Weed Burger Joint, CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

3 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief