Vegetarische hotspot in Barcelona: Quinoa

Vegetarische hotspot in Barcelona: Quinoa

Ben jij vegetariër? Dan moét je tijdens je citytrip naar Barcelona gaan eten bij Quinoa Bar Vegetarià. De bar barst van de heerlijke vegetarische én vegan gerechten en heerlijke sapjes, voor daar of to go!

Vegetarische hotspot: Quinoa

Het kleine tentje zit verstopt tussen de lichtroze en oranje huizen in de wijk Gràcia in Barcelona (moet je sowieso heen). De vergeperste sappen vliegen je bij de vegetarische healthy hotspot om de oren. En niet alleen een appel- of sinaasappelsap, maar je hebt de keuze uit talloze soorten sapjes en milkshakes. De ‘Pear Jam’ bevat peer, selderij en appel. De ‘Lassi’ is met banaan, mango, aardbei en melk en de ‘Bon Día’ zorgt voor een wel hele mooie dag met rode biet, appel en aardbei. Er zijn zo’n twaalf varianten, die we niet allemaal gaan opnoemen. Het moet tenslotte nog een beetje een verrassing blijven hè.

Vegetarische hotspot in Barcelona: Quinoa

Deze vegetarische snackbar leent zich ook perfect voor een ontbijtje of lunch. Natuurlijk hebben ze een biologische quinoasalade, maar ook een vegan en glutenvrije Italiaanse salade, een gemixte salade (met parmezaanse kaas, spinazie, peer, avocado en noten) én de liefdessalade Romantica met geitenkaas, amandelen en aardbeien. We zijn in Barcelona, dus ook tapasgerechten staan – uiteraard – op de kaart. Nachos (yes, iets ongezonds!), hummus met groenten en pitabrood met tzatziki en zwarte olijven, bijvoorbeeld.  Ook de sandwiches en taartjes zijn er verrukkelijk.

Vegetarische hotspot in Barcelona: Quinoa

Je eet al dat lekkers binnen in de hotspot of je neemt het mee voor onderweg. Het interieur is bij elkaar geraapt en dat is nou juist zo leuk. Overal bloemen en fruit en op de muur siert de strenge quote (tevens het wifi-wachtwoord): ‘Meat is Murder’. Ginger shot om de dag mee te beginnen dan maar?

Waar: Travessera de Gràcia 203, Barcelona
Website: www.facebook.com/quinoa.barvegetaria

Voor de lekkerste tapasrestaurantjes (vaak mét vlees, dat wel) lees je dit artikel en voor de leukste winkels in Barcelona klik je hier. Fijne vakantie!

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply