Column: Vero true social wat is Vero voor social media app?

Vero true social

Vero true social. Wat is dat nou weer? Weer een nieuwe app? Nee, ik wil niet. Jawel, toch wel. Nee, ik heb al genoeg apps om bij te houden…Zo ging het vandaag in mijn hoofd. Toch ben ik de beroerdste niet en wil ik graag bij die eerste miljoen gebruikers van Vero zitten. Want alle grote accounts op Instagram waren er ook als de kippen bij om het toen nog nieuwe Instagram te ontdekken. Terwijl ik droom over tienduizenden volgers op Vero true social, vraag ik mezelf af: werkt deze app wel met volgers?

Vero true social – social media app

Als je – net als ik – bij de eerste miljoen gebruikers zit hoef je nooit te betalen voor Vero. Pluspuntje. Maar niet te vroeg juichen, een eerste minpunt merk ik al direct bij het downloaden: door de drukte is de app heel erg traag. Een post plaatsen is mij tot op heden – en ik probeer het toch al zeker 10 minuten – niet gelukt. Niet goed voor iemand met een korte spanningsboog.

Vero heeft geen algoritmes

Maar een social app zonder algoritmes maakt veel goed. Heel veel. Met Vero hoef je niet meer bang te zijn dat mensen jouw post nooit zien. Hier werkt het namelijk zo dat je alle posts gewoon op volgorde van publicatie te zien krijgt. Ook zul je geen advertenties op de app zien. 

Meer dan foto’s

Naast foto’s kun je op Vero ook links naar artikelen/blogposts (yes, handig voor mij!), muziek, video’s, boeken en locaties delen. Ideaal voor een (reis)blogger dus. Alleen daarom ben ik toch wel een heel klein beetje fan. Mits ze iets aan de laadtijd doen dan hè, maar dat snappen ze zelf ook wel gok ik.

Vero betekent ‘echt’

Vero is ‘echt’ in het Italiaans. Je kunt met de app kiezen met wie je je posts deelt, of dat nu een foto, link of video is. Per post selecteer je wie jouw post te zien krijgt. Aan elke connectie kun je namelijk een tag toevoegen: close friend, friend of acquaintance. Je kunt weer rustig doorademen, je connecties weten namelijk niet in welke categorie jij ze hebt gezet. Dat scheelt weer een hoop bosjes bloemen en chocolaatjes uitdelen als excuus. Bij elke post kun je op deze manier aanvinken of je je post/bericht deelt met alleen ‘close friends’ of ook met friends, acquaintances en volgers. Spreekt voor zich als je iets upload!

Zelf kun je ook bepalen wat je te zien krijgt in je ‘feed’. Je kunt alles aanvinken, maar ook selecteren op boeken, places, muziek, foto’s, links, films en video’s. Mij vind je onder CityStyleGuide.

Vero Server side service timeout

Nieuw is Vero true social overigens niet. De app bestaat al een aantal jaar, maar sinds vandaag heeft ineens iedereen het erover. Waarschijnlijk krijgen we daarom ook irritant vaak de melding ‘server side service timeout’ te zien. Want hoe leuk de app ook klinkt, vandaag werkt Vero not so good. En dat zorgt al snel voor irritaties. Ben jij toch nieuwsgierig genoeg en ga jij de app uitproberen?

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply