Ingrediënten zonder verpakking

Verse ingrediënten zonder verpakking bij Bag & Buy

Let op! Bag & Buy is permanent gesloten. Deze hotspot is nu dus niet meer te bezoeken.

Houd jij ook zo van verse ingrediënten shoppen en draag je het milieu een warm hart toe? Dan word jij vast heel blij van het nieuwe Bag & Buy. Deze verpakkingsvrije ingrediëntenwinkel in de Utrechtse Twijnstraat staat voor samen minder afval.

Verse ingrediënten zonder verpakking bij Bag & Buy

Sinds 4 september kun je bij Bag & Buy terecht. Je levert niet alleen een bijdrage aan een duurzame samenleving, ook is het heel handig. Doordat je zelf het gewicht bepaalt, koop je alleen wat je echt nodig hebt. Naar de winkel mag je eigen spullen meenemen om te vullen, maar er zijn ook tassen en potten te koop in de store.

Verse ingrediënten zonder verpakking bij Bag & Buy

Hoe het werkt? Very simpel! Weeg je lege verpakking, vul deze met iets lekkers en weeg de verpakking mét inhoud. Meel, rijst, azijn, olie, bonen, pasta, noten, kruiden, gedroogd fruit, thee en honing, maar ook snoep, chocolade en yoghurt koop je voortaan zónder verpakking. 
Heel bijzonder zijn de stoffen broodzakken. Het naaiatelier Fair Trade Factory in Tanzania (waar de zakken gemaakt worden) biedt werk aan kleermakers, waar plezier in het werk en verantwoorde omstandigheden hoog in het vaandel staan. Met het kopen van een broodzak help je niet alleen het verminderen van afval, ook is elke zak voorzien van een kaartje met de foto van de kleermaker, informatie over de broodzak en over Tanzania!

Open: Dagelijks
Waar: Twijnstraat 38, Utrecht
Website: www.bagandbuy.nl

Beeld: Bag & Buy

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief