Vertraging stedentrip: vlucht vaak vertraging naar deze steden

Vertraging stedentrip

Stedentrip Londen, Parijs of München? Naar deze populaire bestemmingen heb je het vaakst vertraging vanaf Schiphol. Vanaf Eindhoven en Rotterdam zijn Manchester en Málaga de meest verstoorde routes. Dat blijkt uit data van AirHelp.

Binnenkort een citytrip gepland? Wees gewaarschuwd als je naar Londen, Parijs of München vliegt. Naar deze steden heb je namelijk het vaakst vertraging vanaf Schiphol. Vlieg je vanaf Eindhoven of Rotterdam? Bereid je dan maar voor op een potje wachten als je naar Manchester of Málaga gaat.

Als je naar déze steden vliegt heb je het vaakst vertraging

Vanaf Schiphol: Londen op nummer één vertraging stedentrip

Vanaf Schiphol heb je het vaakst vertraging als je naar Londen vliegt. Londen Heathrow spant de kroon, maar ook Gatwick kan er wat van! Bijna 2.000 vluchten naar Londen Heathrow waren afgelopen jaar* vertraagd of geannuleerd. Naar Gatwick waren dat er ruim 600. Het is niet gek dat je naar Londen het vaakst vertraging hebt, want er gaan ook de meeste vluchten naar Londen.  

Ook vluchten naar Parijs, München en Frankfurt hebben vaak vertraging. Daar gaan eveneens veel vluchten naartoe.

Top 5 bestemmingen vanaf Amsterdam met verstoorde vluchten (absoluut)

1. London Heathrow Airport 1841 vluchten verstoord
2. Charles de Gaulle Airport (Parijs) 1051 vluchten verstoord
3. London Gatwick Airport 615 vluchten verstoord
4. Munich International Airport 561 vluchten verstoord
5. Frankfurt International Airport 548 vluchten verstoord

Vliegen vanaf Eindhoven: Manchester vaak vertraging stedentrip

Vanaf Eindhoven Airport heb je het vaakst vertraging als je naar Málaga vliegt. Meer dan 120 vluchten waren afgelopen jaar verstoord. Runner-up is Alicante, eveneens een Spaanse stad. Circa 65 vluchten naar Alicante werden afgelopen jaar vertraagd of geannuleerd. Erg gek is het niet, want naar deze steden vertrokken ook de meeste vluchten. Meer pech heb je als je naar Manchester vliegt. Maar liefst twee van de drie vluchten naar deze Britse stad was afgelopen jaar verstoord.

Ook vluchten naar Dublin en Rome hebben vaak vertraging. Daar gaan ook veel vluchten naartoe.

Top 5 bestemmingen vanaf Eindhoven met verstoorde vluchten (absoluut)

1. Málaga Airport 121 verstoorde vluchten
2. Alicante Airport 65 verstoorde vluchten
3. Dublin Airport 63 verstoorde vluchten
4. Manchester Airport 59 verstoorde vluchten
5. Rome Ciampino Airport 56 verstoorde vluchten

Vanaf Rotterdam: Spanje vertraging stedentrip

Ook vanaf Rotterdam Airport heb je het vaakst vertraging als je naar Londen vliegt. Dit keer gaat het om vliegveld Londen City. Circa 256 vluchten van Eindhoven naar Londen City waren afgelopen jaar vertraagd. Ook Málaga en Alicante staan ook hier in de top 5. Deze steden zijn wederom steden waar de de meeste vluchten naartoe gaan.

Vluchten naar Barcelona en Ibiza hebben eveneens vaak vertraging, maar zijn dan ook wederom populair.

Top 5 bestemmingen vanaf Rotterdam met verstoorde vluchten (absoluut)

1. London City Airport 265 verstoorde vluchten
2. Málaga Airport 59 verstoorde vluchten
3. Alicante Airport 41 verstoorde vluchten
4. Barcelona-El Prat Airport 41 verstoorde vluchten
5. Ibiza Airport 38 verstoorde vluchten

Wat kun je doen bij vertraging? Dit zijn je rechten!

Bij een vertraagde of geannuleerde vlucht, en in gevallen van een overboekte vlucht, kun je als passagier recht hebben op compensatie tot wel 600 euro persoon. Voorwaarde is dat de luchthaven van vertrek zich in de EU bevindt of dat de luchtvaartmaatschappij in de EU is gevestigd. Daarnaast moet de vertraging zijn veroorzaakt door de luchtvaartmaatschappij. De compensatie moet worden geclaimd binnen drie jaar na de datum van de vertraagde vlucht. Buitengewone omstandigheden, zoals een storm of medische noodgevallen, stellen een luchtvaartmaatschappij vrij van hun verplichting tot compensatie.

Over AirHelp

AirHelp is een vluchtvertraging en -compensatieberijf en helpt passagiers met het verkrijgen van een schadevergoeding bij vertraagde, geannuleerde of overboekte vluchten. Sinds de oprichting in 2013 heeft het bedrijf al meer dan 300 miljoen euro aan compensatie voor passagiers verwerkt en wereldwijd al meer dan vijf miljoen mensen bijgestaan. AirHelp heeft kantoren in vijf steden verspreid over Europa, Azië en Noord-Amerika, is actief in 30 landen, biedt ondersteuning in zestien talen, en heeft wereldwijd 500 mensen in dienst. Wil je meer informatie of weten waar jij recht op hebt tijdens een vertraagde of geannuleerde vlucht? Kijk dan op www.airhelp.com

* Data is van 20 april 2017 t/m 4 april 2018, afkomstig van AirHelp

Let’s get social!
Volg jij CityStyleGuide al op Facebook en Instagram? Ik zie je daar!

Tekst vertraging stedentrip: Suzanne van Duijn, beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

2 reacties

    Leave a Reply