Walter Benedict Den Haag

Walter Benedict

Walter Benedict is een gezellig lunchplekje in Den Haag. Deze fijne hotspot huist aan de Denneweg, iets buiten het centrum. Wij waren er afgelopen vrijdag en zaten er heerlijk op het terras aan de chique winkelstraat.

Walter Benedict Den Haag

De inrichting van Walter Benedict is gezellig, het eten heerlijk en het personeel aardig. Wat wil je nog meer? Er is een grote, mooie bar waar je aan kunt zitten, maar er is ook meer dan genoeg ruimte op de lekkere bank. Die lange bank staat tegen de bakstenen muur met een hoge tafel waar je aan kunt eten. Ook zijn er lagere tafeltjes en is er een leestafel. Maar het allerleukste is de binnentuin van Walter Benedict. Met slechts een paar tafeltjes en chille stoelen zit je er heerlijk uit de drukte. Alsof je in je eigen tuin zit, maar dan beter.

Walter Benedict
Ontbijt en lunch

Wij zaten op het terras aan de voorkant van Walter Benedict, waar we lunchten met een salade van groene asperges en eggs royale. Bij de groene asperges zaten een gepocheerd ei, radijsjes, parmezaanse kaas, gerookte amandelen en vinaigrette, heel lekker! Eggs royale zijn gepocheerde eieren met zalm, haringkaviaar en hollandaise. Ook kun je kiezen voor scrambled eggs, toast met avocado, een uitsmijter, tosti’s of de ceviche salade (met zeebaars) en de klassieke ceasar salade. Het ontbijtmenu is van 9.00 tot 16.00 uur en de lunch (salades en sandwiches) zijn vanaf 12.00 uur. Hoe goed klinken ook de broodjes met gerookte zalm, gerookte ribeye, steak tartare en de crusty crab burger? Keuze genoeg in ieder geval! Je drinkt er een lekker vers sapje, muntthee of koffietje bij.

Walter Benedict
Borrel en diner

Borrelen en dineren kan ook erg goed bij Walter Benedict. Vanaf 16.00 uur komen de borrelhapjes als olijven, bitterballen en crunchy chicken op tafel, maar je kunt ook gaan voor luxere hapjes als venkelworst van Brandt & Levie, gedroogde ham, iberico bellota en kazen. De echte liefhebber gaat natuurlijk voor een plateau met een selectie van charcuterie en kaas. Of het nou weekend is of niet, zo voelt het dan in ieder geval wel.

Voor het diner zijn er fijne voorgerechten als burrata met basilicumolie, op de huid gebakken makreel en gebakken coquilles met venkel-asperge salade. Als hoofdgerecht ga je voor een luxe burger, maaltijdsalade, Provençaals kippetje of gegrilde bavette, om vervolgens af te sluiten met een heerlijk dessert. Moelleux aux cocolat, gegrilde ananas met citroensorbet of een kaasplankje bijvoorbeeld.

Waar: Denneweg 69A, Den Haag
Website: www.walterbenedict.nl

Beeld: CityStyleGuide & Walter Benedict (foto terras)

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief