Wat te doen in Dubrovnik: bezienswaardigheden en tips

Wat te doen in DubrovnikWat te doen in Dubrovnik? Meer dan genoeg! Dubrovnik is een prachtige stad aan de kust van Kroatië. Wij zijn net terug van een stedentrip naar deze Kroatische stad om de leukste bezienswaardigheden en tips te verzamelen. Want Dubrovnik is niet alleen Game of Thrones (King’s Landing), maar heel veel meer!

Wat te doen in Dubrovnik
Walls of Dubrovnik

Wat te doen in Dubrovnik
Wat te doen in Dubrovnik, tips en bezienswaardigheden, één ding kun je in ieder geval niet overslaan en dat zijn de Walls of Dubrovnik. De Muren van Dubrovnik omringen de oude stad. Je kunt the Walls of Dubrovnik op voor een wandeling op hoogte, waarbij je mooi uitzicht over de stad hebt. Wij waren er rond 10 uur ‘s ochtends (in augustus) en doordat het waaide was het qua temperatuur goed te doen. De stadsmuren zijn bijna twee kilometer lang en over de wandeling doe je zo’n twee uur. Afhankelijk van het weer, de drukte en hoeveel kiekjes je tussendoor maakt natuurlijk. Vergeet in de zomer geen water mee te nemen. Wel vergeten? Ook op de stadsmuren zelf zijn restaurantjes waar je wat kunt drinken. Het is zeker een tip om de muren echt op te gaan, je mist iets als je niet gaat!
www.citywallsdubrovnik.hr

Fontein van Onofrio

Wat te doen in Dubrovnik
In de zomer kan het heet, heel heel zijn in Dubrovnik. Hoe fijn is het dan dat het water uit de Fontein van Onofrio, binnen de stadsmuren, drinkwater is. Iedereen vult hier (aan het begin van Stradun: de hoofdstraat) zijn flesjes en gooit een plens water in z’n gezicht. Op deze manier hoef je niet iedere keer weer nieuwe waterflesjes te kopen. Scheelt weer.

Game of Thrones King’s Landing

Wat te doen in Dubrovnik
Het mooie kasteel Fort Lovrijenac aan de rand van het oude centrum is bekend van de populaire serie Game of Thrones. King’s Landing is de ‘capital of the Seven Kingdoms’ in Game of Thrones. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het persoonlijk niet heel veel voor vond stellen. De buitenkant is mooier dan de binnenkant (vol lege flesjes en restjes afval, van de filmcrew denk ik). Maar als je echt fan van de serie bent dan kan een kijkje nemen geen kwaad. Binnen twintig minuten heb je alles wel gezien, en het uitzicht op de The Walls of Dubrovnik is mooi.

Wat te doen in DubrovnikDe wandeling erheen is prachtig. Spot je het kleine strandje wanneer je de trappen afloopt?
www.kingslandingdubrovnik.com

Dubrovnik Cable Car

Wat te doen in Dubrovnik
Het beste uitzicht op Dubrovnik heb je ongetwijfeld vanaf Mount Srd, waar de kabelbaan je vanuit het centrum heenbrengt. Met een paar minuten ben je boven en heb je direct een prachtig zicht op de stad. Tip: ga wat eten of drinken bij Restaurant Panorama en geniet van the view.
www.dubrovnikcablecar.com

Strand

Wat te doen in Dubrovnik
Een fijn zandstrand heeft Dubrovnik niet, maar ook de steentjes en rotsen liggen prima hoor. Hou je daar niet van, dan huur je een ligbedje bij Banje Beach of Coral Beach Club. Vlak bij de oude stad moet je bij Banje Beach Club zijn, waar je zowel op de bedjes kunt liggen maar ook op je eigen handdoek op het strandje. Ook zijn er gratis kleedhokjes en douches tegen betaling. Ik vond het een heerlijk strand, omdat je er zo vanuit de stad heenloopt.
www.banjebeach.com

Wat te doen in Dubrovnik
Iets verder weg is Copacabana Beach, en minstens zo leuk. Hier zit Coral Beach Club, waar je op fancy ligbedjes (inclusief witte wapperende gordijntjes) ligt en wat lekkers bestelt. Ook hier kun je op het strand op je eigen handdoek zonnebaden en zo de zee in rennen. Waterschoentjes zijn trouwens zo gek nog niet met al die kleine steentjes.
www.coral-beach-club.com

Apotheek en Franciscan Monastery

Wat te doen in Dubrovnik
In de oude stad koop je voor 30 Kuna een entreebewijs voor Franciscan Monastery ‘Mala Braca’. Het klooster is supermooi en heeft een kleine binnentuin, waar je even kunt gaan zitten. Er is een museum bij en in de apotheek kun je nog steeds terecht.
www.malabraca.wixsite.com/pharmacy-museum

Lokrum

Wat te doen in Dubrovnik

Zie je dat groene eiland op links? Dat is Lokrum. Vanuit Dubrovnik gaan er de hele dag door bootjes naar dit groene eiland in de Adriatische Zee. Ik zeg groen, omdat het eiland niet alleen vol bomen staat maar ook omdat er geen bebouwing – op het Benedictijns klooster en het Koninklijk Fort na – is. Op Lokrum kun je naar de Botanische tuin, zwemmen in het Mrtvo meer (Dode Zee) en de enige inwoners van het eiland spotten: de pauwen.

Mljet

Wat te doen in Dubrovnik
Vanuit Dubrovnik neem je de boot naar het eiland Mljet. De boot vertrekt ‘s ochtends vroeg (doet er bijna twee uur over) en gaat aan het eind van de middag weer terug. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de dag erna terug te gaan en op het eiland te overnachten. Wij namen de boot om 8.00 uur heen en rond 17.00 uur terug. De boottickets koop je een uur van tevoren op de dag zelf.

Wat te doen in Dubrovnik

Op Mljet zelf koop je de tickets voor National Park Mljet, bij de tickets zitten de shuttlebustickets naar het park en de boottickets om in het park van de ene naar de andere plek te komen inbegrepen. Wij zijn eerst met een bootje naar St. Mary geweest, een eilandje in het meer. St. Mary is heel klein en was vroeger een klooster. Nu kun je er rondlopen, een kijkje nemen in de kerk, zwemmen in het meer en de ezels aaien.

Wat te doen in DubrovnikVanaf St.Mary kun je de boot nemen naar een ander deel van het eiland Mljet. Wij hebben een stukje om een van de meren gelopen, daar heb je overal plekken waar je aan het meer kunt zitten en heb je je eigen privéstrandje. De zoutwatermeren zijn vooral in de zomer heerlijk om in te zwemmen en te dobberen op je roze donut of flamingo. Natuurlijk kun je ook per mountainbike het National Park Mljet verkennen. Heerlijk!

Binnenkort komt er een artikel online met de tofste hotspots (waaronder een bar tussen de rotsen) in de stad, dus stay tuned.

Ben jij naar aanleiding van het artikel ‘Wat te doen in Dubrovnik’ ook naar deze prachtstad geweest? Laat het ons dan weten via Facebook of Instagram. Ga je nog naar de Kroatische kust? Have fun! 

Beeld wat te doen in Dubrovnik: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

4 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief