Wat te doen met Koningsdag 2016

Wat te doen met Koningsdag 2016
Koningsdag komt er weer aan, joepie! Een vrije dag, alles oranje en rood-wit-blauwe vlaggetjes op je wangen. Maar… wat te doen met Koningsdag? Dat is altijd de eerste vraag die gesteld wordt. Gevolgd door: wat voor weer wordt het? Aan het antwoord op vraag 1 kunnen we je helpen, het antwoord van de tweede vraag laten we aan de weergoden over.

Terwijl Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima al wuivend door Zwolle lopen, begint het gewone volk de dag – uiteraard – met een oranje tompouce voor de buis. Wil je in 2016 Koningsdag iets spectaculairders doen? Wie weet staat hier iets voor je bij.

De Jordaan is in Amsterdam the place to be, café Nol aan de Westerstraat is favoriet en ook De Blaffende Vis aan de overkant is een en al gezelligheid.  Liever naar een feessie? Voor Nassau Festival bij het Olympisch Stadion zijn nog kaarten.

Wat te doen met Koningsdag 2016

In Rotterdam staat het Kralingse Bos vol stages, voor 20 euro koop je een kaartje voor dit house en techno feestje. Het Stadhuisplein viert zijn eigen Koningsdag feestje, vanaf 12.00 uur begint het oerhollandse feest. Mét après ski en dance muziek en gratis entree.

Voor Koningsdag in Utrecht kun je kaarten bestellen voor Kingshouse Festival in de Jaarbeurs. Wel outdoor, dus hopen op mooi weer. Liever een gratis uitje? Genoeg oranje gezelligheid vind je op de Neude, het Janskerkhof, de Mariaplaats, Domplein en het Lucasbolwerk.

No party?
Laat je salaris op zich wachten of kan je wel een extra zakcentje gebruiken, verpats dan zelf spullen die je niet meer gebruikt. Of bedenk een leuk spelletje dat heel makkelijk lijkt (zoals 30 biscuitjes in 2 minuten opeten, zonder water te mogen drinken), niet te lang duurt en vooral niet te veel investering vergt. Kun je lachen! Als het niet regent dan…

 Beeld: eigen

 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

2 reacties

    Leave a Reply