Wat te doen met Pasen 2016

Wat te doen met Pasen 2016
Behalve paaseitjes zoeken én ze allemaal opeten, wil je misschien ook – als er tijd over is – iets anders doen aankomend weekend. Maar dan komt de vraag: wat te doen met Pasen?

Foodfestival

Wat te doen met Pasen 2016
Pasen gaat – net als andere feestdagen – gepaard met eten. Veel eten. Ben je de gekookte, gepocheerde en gebakken eieren zat? Bezoek dan een van de foodfestivals die ons land rijk is. Op Foodfestival Amsterdam staan 70 foodtrucks, is een speciaal kidsterras en een wijntheater (ja, een wijntheater!). Op zondagavond is de entree (net als vrijdag- en zaterdagavond) vanaf 18.00 uur 5 euro. In Utrecht is er in de historische Werkspoorkathedraal de eerste indoor foodfestival van Utrecht. Bij Schaft vind je vintage foodtrucks (waaronder het Ciderhuis, Vietnamama en Tante Tortilla), een indoor mini-reuzenrad en een markt. De toegang is gratis, maar voor je eerste glas betaal je (op beide festivals) een extra muntje.

Paasbrunch

Wat te doen met Pasen 2016
Ga zondag of maandag lekker uitgebreid brunchen. Bij Hotel New York in Rotterdam bijvoorbeeld, waar tussen 8.00 en 14.00 uur een uitgebreid Paasbuffet voor je klaarstaat. Je geniet er van salades, garnalenkroketjes, broodjes, yoghurt, fruit en natuurlijk paasstol, eieren en live muziek. Bij ‘t Goude Hooft in Den Haag is er in de ochtend een Paasontbijt en van 12.00 tot 14.00 uur een Paasbrunch waar je verwelkomd wordt met een glaasje Prosecco en allerlei lekkers, waaronder een chocoladefontein(!) met vers fruit. Ben je in het Hoge Noorden dit weekend? Dan is Het Concerthuis in Groningen the place to be. Iedereen is welkom bij de Brakke Paas Brunch, ook de kleintjes! Van 11.00 tot 15.00 uur kun je bij Het Concerthuis eieren schilderen, lekker veel eten en genieten van een gezellige sfeer.

Paasmarkt 

Wat te doen met Pasen 2016
Een extra dag weekend betekent een extra dag shoppen! Dit doe je in veel steden vooral op maandag. Wel zijn er leuke Paasmarkten waar je zowel op zondag als maandag heen kunt gaan. De traditionele Haagse Paasmarkt bijvoorbeeld, waar je struint tussen de kraampjes met sieraden, antiek, boeken en kleding.

Beeld: websites van de hotspots & eigen

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief