Weekendtip: cocktails bij Pulitzer’s Bar

Pulitzer's Bar

Eenmaal binnen bij Pulitzer’s Bar waan je je in een historische, maar moderne omgeving. Een cocktailbar waar je je speciaal voelt, maar waar de drempel om naar binnen te gaan niet hoog is. Iedereen is welkom bij Pulitzer’s Bar, de bar van het gelijknamige hotel aan de Keizersgracht.

Pulitzer’s Bar

Pulitzer’s Bar
Fluwelen stoelen om in neer te ploffen, barkrukken – nee niet die saaie houten – met een zacht zitje en gezellige lichtjes. Het kan niet anders dan dat de cocktails hier goed smaken. Ik testte ze (en de wijn) en ik kan niet anders dan zeggen dat ze niet alleen met liefde gemaakt zijn door de bartenders, maar dat ze ook nog eens heel erg lekker zijn. Je kunt ze (ze ja, het is onmogelijk om het bij één cocktail te laten) drinken in de verschillende ruimtes die Pulitzer’s Bar rijk is.


Pulitzer’s Bar

Mij doen de ‘kamertjes’ denken aan een historisch kasteel, waar kunst aan de muur hangt en de sfeer altijd gemoedelijk is. Waar je zicht hebt op de (slot)gracht en je cocktail drinkt als een keizer. De cocktailbar huist dan ook – hoe kan het ook anders – aan de (Keizers)gracht. Pulitzer’s Bar is zoals gezegd de hotelbar van Pulitzer Hotel, waar je écht (als je een keer een centje of wat te veel hebt) een nachtje wilt vertoeven. Net zo keizerlijk. Ik hield het bij een cocktail en een witte – hele lekkere – wijn. Tip: ga voor de Knickerbocker, lekkerste cocktail ever.  Gemaakt van Grand Marnier, vers citroensap, frambozensiroop en Appleton Estate. 

Zie jij jezelf al helemaal zitten in een zachte fauteuil met een cocktail of mocktail (zonder alcohol) in de hand? Je kunt er overigens ook hele fijne – typisch Amsterdamse -versnaperingen of lichte maaltijden bij bestellen om de ervaring compleet te maken.

Waar: Keizersgracht 234, Amsterdam
Website: www.pulitzersbar.nl

Beeld: Pulitzer’s Bar & CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

7 reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief