Wereld Nutella Dag 5 februari: 8x Nutella hotspots

Wereld Nutella Dag

Wereld Nutella Dag bestaat echt! Op 5 februari is het World Nutella Day en op deze feestelijke dag te vieren, hebben we 8x hotspots voor je verzameld waar ze de lekkerste Nutella snacks hebben. Van pancakes en pizza tot bananenbrood én koekjesdeeg.

Wereld Nutella Dag: 5 februari

Al 11 jaar is het op 5 februari World Nutella Day. In 2007 bedacht blogger Sara Rosso deze heerlijke dag en daar hoort een heuse website en de #worldnutelladay.

8x Nutella hotspots

Baker’s Dough Rotterdam: koekjesdeeg met Nutella

Koekjesdeegwinkel Baker’s Dough is de eerste winkel in Nederland waar je rauw koekjesdeeg kunt bestellen. Natuurlijk kun je je bakje met cookie dough opfleuren met lekkere toppings als – je raadt het al – Nutella, M&M’s en Kinder Bueno. Ze hebben naast de original cookie dough ook appel-kaneel koekjesdeeg en read velvet/witte chocolade én vegan & glutenvrij koekjesdeeg.
Pannekoekstraat 82A, Rotterdam
www.bakersdough.nl

IJsland Smaakmakers Amsterdam: pannenkoek met Nutella

Een overheerlijke pannenkoek met banaan en een dikke laag Nutella? Daarvoor moet je bij IJsland Smaakmakers in Amsterdam zijn. Want naast ijs zijn de pannenkoeken ook errug lekker. Wereld Nutella Dag of niet.
Maasstraat 63, Amsterdam
www.ijsland-ijs.nl

Crêpe Affair Haarlem: crêpe avec Nutella

Eerst kies je bij Crêpe Affair of je een crêpe van tarwebloem of een glutenvrije variant wilt, daarna de topping. Nu kun je natuurlijk gaan voor de Nutella of de ‘I’ll have what she’s having met aardbeien, cream en Nutella. Maar mijn tip is: kies eentje die je lekker vindt (bijvoorbeeld die met Oreo) en doe daar een extra Nutella topping bovenop. Kan niet beter als je het mij vraagt. Dat ze hier wel weten wat Nutella met een mens doet, moge duidelijk zijn. Hoe goed klinkt ook de ‘Reese’s Peanut Butter Pie’ met Nutella, pindakaas, Reese’s mini peanuts bitter cups, ijs en stukjes pinda.
Kruisstraat 22, Haarlem
www.crepeaffaire.com

Nutella Muffin Wereld Nutella Dag
Bistrot Utrecht Centraal: Muffin met Nutella

Trein gemist? Maak dan een pitstop bij Bistrot Utrecht Centraal. Naast dat je hier prima kunt lunchen, hebben ze ook megalekkere Muffins met Nutella. Bestel er een warme chocolademelk bij (chocolade aan een stokje die je door de warme melk roert) en je chocoladedag kan niet meer stuk.
Stationshal 2A, Utrecht
www.facebook.com/BistrotUtrechtCentraal

Happy Italy Groningen: pizza met Nutella

Inmiddels zit Happy Italy door heel Nederland en kun je onder andere in Tilburg, Rotterdam, Groningen, Breda, Eindoven en Amsterdam terecht voor hun paradepaardje. Wat dat is? Het dessert: de Pizza Nutella. Daar wordt elke Nutella-fan blij van en niet alleen op Wereld Nutella Dag.
Diverse locaties in Nederland
www.happyitaly.nl

IJssalon Dam Utrecht: Nutella ijs

Yum Yum, voor Nutella ijs moet je bij IJssalon Dam in Utrecht zijn. In de wijk Lombok is deze smaak zomers te verkrijgen. Net als heel veel andere smaken natuurlijk. Van talloze fruitsmaken tot zelfs drop ijs. Dam is dan ook een van de lekkerste ijssalons van Utrecht.
Damstraat 45, Utrecht
www.facebook.com/ijssalondam

Wereld Nutella Dag HipChips Londen
HipChips Londen: chips met Nutella

Je moet er wel even voor op en neer naar Londen maar dan heb je ook wat. Bij chips walhalla HipChips bestel je een bakje chips met verschillende soorten dips. Wij gingen vorig jaar voor de Campfire s’mores (chocoladesaus met mini marshmallows), smokey cheese fondue en Moroccan yoghurt. Als Nutella-liefhebber ga je natuurlijk voor de Chocolate Praline Mousse van Nutella en praline. Er is ook een heuse crème brûlée dip.
49 Old Compton Street, Soho, London
www.hipchips.com

Rumors Maastricht: bananenbrood met Nutella

Bij deze hotspot aan de Koestraat in Maastricht hebben ze bananenbrood met Nutella. Ja, echt! Ook de lunchbroodjes van Rumors Maastricht zijn de moeite waard om uit te proberen evenals de tapas als diner.
Koestraat 13, Maastricht
www.rumorsmaastricht.nl

Let’s get social!

Volg jij CityStyleGuide al op Insta Stories, Instagram en Facebook? Ik zie je daar!

Beeld Wereld Nutella Dag: CityStyleGuide, 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief