Wijn drinken doe je bij deze hotspots

Wijn drinken doe je bij deze hotspots

Speciaal voor het weekend hebben wij leuke hotspots voor je uitgezocht waar je heel goed wijn kunt drinken. Voor vandaag, of voor een ander keertje. Tenslotte is wijn drinken elke dag leuk. Of er nou iets te vieren is of niet!

Wijn drinken doe je bij deze hotspots
VinVin in Utrecht

Zo’n 30 wijnen kun je bij Wijnbar VinVin per glas bestellen. Een enorme keuze, maar de wijnkenners helpen je maar al te graag jouw favoriet te kiezen. Al sinds 2011 is de wijnbar een begrip in de stad en huidige eigenaar Julian is door Winelife uitgeroepen tot meest gepassioneerde wijnbar-eigenaar van Nederland. Grappig feitje: VinVin heeft geen kaart. Wel blijven ademen hoor, op de wijnmuur staat een aantal wijnen die ze in het assortiment hebben. Het leukste is natuurlijk dat ze jou adviseren, op basis van jouw smaak. Gegarandeerd succes.
Predikherenstraat 19, Utrecht
www.wijnbarvinvin.nl

Wijn drinken doe je bij deze hotspots Wijncafe Lefebvre
Wijncafé Lefebvre in Utrecht

Wijnbar van het jaar 2016 is Wijncafé Lefebvre in Utrecht. Je zit er heerlijk, in de winter binnen aan de hoge bartafels en in de zomer heerlijk buiten op het terras vol zon. Het personeel helpt je goed om een juiste wijnkeuze te maken en vertelt – als je dat wilt – honderduit over de wijnen die met veel aandacht een plekje op de kaart gekregen hebben. Ze serveren ook borrelhapjes, een proeverij (leuk voor een feestje) én speciaalbiertjes.
Neude 2, Utrecht
www.wijncafelefebvre.nl

Wijnbar diVino in Amsterdam

Dé place to be (op café Nol na) in De Jordaan is Wijnbar diVino. De wijnbar schenkt heerlijke wijnen, rechtstreeks uit Italië waar de eigenaar regelmatig op zoek gaat naar de lekkerste flessen. De high wine is hier superleuk en gezellig, je leert er wat over de wijn en je pimpelt onder het genot van Italiaanse kazen en salami’s. Aanrader!
Boomstraat 41A, Amsterdam
www.wijnbardivino.nl

Wijn drinken doe je bij deze hotspots
Wijnbar Paulus in Amsterdam

Om de hoek bij het Sarphatipark zit de kleine wijnbar Paulus. Middenin De Pijp drink je goede wijnen, voor een goede prijs. Zo kun je er al een glas voor 4 euro bestellen, maar ook voor 10 euro. Net wat je zelf wilt en waar je trek in hebt. Bestel er wat borrelhapjes bij en je middag is compleet.
Ceintuurbaan 348, Amsterdam
www.wijnbarpaulus.nl

Wijn bij Stijn in Den Bosch

De plek voor de vrijdagmiddagborrel in Den Bosch is Wijn bij Stijn. Ook voor een zaterdag en maandag trouwens hoor. Het is er megagezellig en de prijzen zijn prima. Alle wijnen zijn door Stijn zelf geselecteerd en er zal dan ook nooit iets op de kaart staan waar de eigenaar zelf niet achterstaat. Je eet er ook heerlijk bij, of dat nou een klein hapje of een maaltijd is, alles past speciaal bij de wijn.
Kruisstraat 35, ‘s-Hertogenbosch
www.wijnbijstijn.nl

Wicked Wines in Den Haag

Wicked Wines is naast wijnbar ook restaurant, je kunt er dus lekker blijven hangen voor het diner. Wit, rood, rose, sparkling, wijn in alle soorten en maten hebben ze er. Je kunt een wijn per glas kiezen, of per fles. Wel zo makkelijk. De Frans/Aziatische keuken sluit goed aan bij de wijnen, maar het was nóg leuker geweest als er achter het gerecht stond welke wijn er bij past. Maar dat kunnen ze je er vast vertellen.
Bazarstraat 42, ´s-Gravenhage
www.wickedwines.nl

Wijn drinken doe je bij deze hotspots Het Wijnhuis Zwolle
Het Wijnhuis in Zwolle

Het Wijnhuis in Zwolle heeft iets weg van een groot bruin café, waar je heerlijk zit. Zowel lekker knus binnen, als buiten op het grote terras. Wij waren er van de zomer en schuilden er eerst binnen voor de regen, en toen de zon weer scheen zijn we snel naar het terras gegaan. Het personeel is supervriendelijk en adviseert je over de wijnen. Zo ging ik voor de blauwe wijn!
Grote Kerkplein 7, Zwolle
www.wijnhuiszwolle.nl

1NUL8 in Rotterdam

Prachtig en tijdloos ingericht, dat is 1NUL8 in Rotterdam. Gelukkig kun je er ook heel goed wijn drinken, want daar gaat het tenslotte om. De wijnkaart bevat een selectie van wijnen die regelmatig worden aangevuld met nieuwe wijnen. Veel van de wijnen kun je per glas bestellen en een aantal alleen per fles. Ach, die is toch zo op met z’n tweeën. Wil je echt losgaan of heb je een fuif? Dan huur je gewoon de hele bar af. Heb je je eigen wijnbar voor een dag, of avond.
Meent 108, Rotterdam
www.1nul8.nl

Nationale Drink Wijn Dag

De Drink Wijn Dag is ieder jaar op 18 februari en is in het leven geroepen om de liefde voor wijn te vieren. Ach, dan zijn wij de moeilijkste niet en doen we graag mee aan deze feestdag. Officieel heet het National Drink Wine Day en komt het uit de VS. Er is zelfs een Facebookpagina voor dit event.

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

3 reacties

    Leave a Reply