Leuke winteractiviteiten in New York

 

Leuke winteractiviteiten in New York

New York, New York! Ga jij in de winter op citytrip naar deze wereldstad? Lucky you! In the city that never sleeps zijn er talloze leuke winteractiviteiten te doen. Van sommige word je nog lekker warm ook, dat mag ook wel want de winters kunnen er heel erg koud zijn.

Winteractiviteiten in New York
Central Park in winters New York
Schaatsen

Winterser dan schaatsen kán haast niet. In New York kun je op verschillende plekken de schaatsen onderbinden én van de stad genieten. Ga bijvoorbeeld schaatsen op de schaatsbaan in Bryant Park, Central Park of bij Rockefeller Center. Gezelligheid gegarandeerd. Natuurlijk sluit je af met een hot chocolate mét slagroom.

Wandelen

New York is prachtig in de winter. Ga naar Coney Island Beach & Boarwalk in Brooklyn voor een winterse wandeling. De oceaan aan de ene kant, het – gesloten en griezelige – pretpark aan de andere kant, er is genoeg te zien. Vanaf mei is het pretpark weer open, voor de liefhebber. Liever een iets centralere wandeling? Ga dan naar de High Line, een  verhoogd park waar de oude spoorlijn nog goed te zien is.

Winteractiviteiten in New York
Opwarmen

Een andere winteractiviteit is lekker opwarmen bij een van de vele hotspots die New York rijk is. Eet bijvoorbeeld een megalekker taartje of cronut (combinatie van croissant en donut) bij Dominique Ansel Bakery. Heerlijk! Liever een cupcake? Bekijk dan even dit lijstje voor de beste cupcakes in town.

Foodmarket

Als je dan toch bij de High Line bent, hop na je wandeling binnen bij Chelsea Market. Deze foodmarket is wel een must visit als je van lekker eten houdt hoor (ehm, wie niet?). Volop eettentjes, lekkere gerechten en een leuke sfeer. Ook zijn er een aantal winkels met leuke producten en hebbedingetjes, zoals mooie boeken.
Chelsea Market is iedere dag van 7.00 tot 21.00 uur (op zondag tot 20.00 uur) open.

Basketbalwedstrijd in New York
Avond uit

Ga naar een basketbal- of honkbalwedstrijd. Heel tof om mee te maken en de spannende wedstrijden geven je geheid een warm gevoel. Weg winterblues, als die er al was in deze stad. Kaarten scoor je op de website van de club zelf via Ticketmaster. Een heel ander avondje uit ervaar je bij een musical op Broadway. Prijzig, maar als je de kaarten op de dag zelf bij een van de TKTS Booths in New York koopt dan is het een stuk goedkoper. Tip: Ga naar de TKTS in Downtown Brooklyn, daar is het véél rustiger dan die op Times Square. Die is niet te doen.

Leuke winteractiviteiten in New York
Uitzicht

In New York zijn er veel toeristische plekken om de stad van bovenaf te bekijken, zoals Top of the Rock en het Empire State Building. Wil je als echte New Yorker in de imponerende stad opgaan en casual chic van the view genieten? Bezoek als echte winteractiviteit dan een hotelbar, zoals Top of the Standard. Vergeet je paspoort niet, anders kom je niet binnen.

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

4 reacties

    Leave a Reply