WT Urban Kitchen in de Watertoren in Utrecht is een begrip in de stad. Vraag een Utrechter naar het restaurant en je kunt er de klop op gelijk zetten dat ze deze hotspot kennen.
Ik heb louter enthousiaste verhalen gehoord over dit bijzondere restaurant. Ook zijn er veel mensen die nog dromen over een bezoek aan de Watertoren. De tiende verdieping is namelijk razend populair en moet veelal maanden van tevoren gepland worden. Maar er is goed nieuws: de negende verdieping is eveneens geweldig én je kunt er eerder terecht!
De 9e verdieping van WT Urban Kitchen in de Watertoren Utrecht
Eten bij de Watertoren is een heuse ervaring. Indien je gereserveerd hebt, bel je beneden bij de toren aan en wordt de deur voor je geopend. Met een lift tuf je naar de negende verdieping, waar je welkom wordt geheten.
Hoewel veel mensen bang zijn dat je op de negende verdieping van WT Urban Kitchen niet zo’n mooi uitzicht hebt als op de tiende, is het tegendeel waar. Oké op de tiende heb je véél meer ramen, maar ook op de negende kun je superver kijken. De raampjes op de negende verdieping zijn precies op ooghoogte, waardoor je ook hier over heel Utrecht uitkijkt.
Diner op de 9e van WT Urban Kitchen
Wij mochten afgelopen vrijdag deze restaurantervaring toevoegen aan ons lijstje, wat een geluk! Op de negende verdieping worden alle gerechten bereid. Je dineert rondom deze open keuken. Hoe leuk is het dat je eet in een originele watertank!
Het eten is er – uiteraard – heerlijk. Staat er iets dat je liever niet eet of waar je allergisch voor bent op het menu? Ze passen het gerecht zo voor je aan. Wij kozen voor halve glazen wijn en dat was maar goed ook, want de avond begon al direct met bubbels.
We genoten eerst van twee kleine hapjes en echt heerlijk brood van Menno met boter van rozemarijn. Gelukkiger kun je mij niet maken: een glas wijn (of bubbels) met goed brood. Het eerste glas wijn was een lichte rode (haast rose) bij de kwartel. Daarna volgde een witte muscatachtige wijn in combinatie met de pompoen. Echt de lekkerste pompoensoep ooit met een mousse van pompoen en een crumble van cashewnoten.
Het derde halve glas witte wijn was een Pino Grigio uit Duitsland, gepaard met roodbaars, paling, schuim van waterkers en een beetje rucola. Omdat ik geen eend eet en kalf eet, werd het menu een beetje aangepast. De volgende wijn? Een Chardonnay voor bij de bloemkool uit de oven, schuim van uiensoep en kaas. Doe mij elke dag maar bloemkool. Op deze bereidingswijze dan hé.
Het laatste hoofdgerecht bij WT Urban Kitchen in de Watertoren Utrecht, bestond voor mij uit heerlijke vis met doperwt. Michiel ging voor kalf met rendang, bospeen, atjar en amandel. Daarna was het tijd voor een heerlijk dessert, mét een glaasje dessertwijn: Baccadoro uit Sicilië. Je kunt kiezen voor zoet of hartig (kaasplankje), wij besloten beiden voor zoet te gaan.
Het predessert bestond uit passievruchtijs met jalapeñopoeder en chilipoeder. En daarna witte chocolade met een crumble. We sloten de avond af met koffie en thee. We hebben echt heerlijk gegeten!
Heb jij altijd al eens willen eten bij de Watertoren maar wil je niet maanden wachten voor de tiende verdieping? Kies dan voor de negende etage. Prachtig uitzicht door de raampjes die precies op ooghoogte gesitueerd zijn. Je hebt echt een beetje je eigen domein en je ziet niet zo dicht op andere tafels. Een pre!
Bedankt dat we mochten komen eten WT Urban Kitchen!
Extra tip: Fico in Utrecht is (voor een deel) van dezelfde eigenaren als WT Urban Kitchen in de Watertoren Utrecht en is ook een dikke aanrader!
Let’s get social!
Volg jij CityStyleGuide al op Facebook, Instagram en Pinterest? Ik zie je daar!