5x zomercocktails met Villa Massa

5x zomercocktails met Villa Massa

Een boottochtje door de Amsterdamse grachten, een picknick in het park in Utrecht of een tuinfeest in Den Bosch? Zomercocktails maken het feest compleet. Ben jij – net als ik – ook sehr schlecht in het zelf maken van cocktails? Met deze simpele recepten lukt ook jou het om de lekkerste zomercocktails op tafel (of eh het picknickkleed) te toveren. Is het al weekend?

5x zomercocktails met Villa Massa
Villa Massa Mojito

Zomercocktails Villa MassaMen neme:
* 6cl Villa Massa Limoncello
* Bruisend mineraalwater of Sprite
* 4 partjes citroen
* Muntblaadjes
* Crushed ijs
* Een mooi glas (dan smaakt het nóg beter)

Doe de vier citroenpartjes in een glas en stamp deze zachtjes zodat de sappen vrijkomen. Daarna vul je het glas met 10 muntblaadjes en crushed ijs (ijsblokjes stuk stampen dus). Schenk dan 6cl Villa Massa over het ijs in je glas en roer met een lepel alles door elkaar. Doe er dan nog wat extra crushed ijs bij en vul aan met bruiswater of Sprite. Garneer mooi met een muntblaadje.

Villa Massa Scroppino

5x zomercocktails met Villa MassaMen neme:
* 3,5cl Villa Massa Limoncello
* 5cl Prosecco, cava of champagne
* 1 bolletje citroen sorbetijs
* Sap van 1 partje citroen
* Champagneglas
* Blender

Vul de blender met 3,5cl Villa Massa Limoncello, knijp een partje citroen uit en voeg een bolletje citroen sorbetijs en de prosecco (of cava of champagne) toe. Zet de blender aan totdat de inhoud romig is. Schenk in een champagneglas en garneer met citroenzest (dunne reepjes schil). Natuurlijk kun je er per blender meer tegelijk maken. Even rekenen met de verhoudingen dus.

Villa Massa Blush

Zomercocktails Villa Massa

Men neme:
* 3,5cl Villa Massa Limoncello
* 6cl cranberrysap
* 12cl Sprite of 7-Up
* Citroenpartje
* Mooi glas

Vul een breed glas met veel ijs en schenk er 3,5cl Villa Massa (het belangrijkste ingrediënt) bij. Doe er daarna 6cl cranberrysap bij tot 3 centimeter onder de rand. Mix met een lepel alles door elkaar en voeg de Sprite of 7-Up toe. Garneer met een citroenpartje.

Villa Massa Sour

Zomercocktails Villa MassaMen neme:
* 5cl Villa Massa Limoncello
* 2,5cl vers citroensap
* 1cl suikersiroop
* Citroenpartje
* Cocktailshaker
* Mooi glas

Dit is misschien wel een van de simpelste zomercocktails. Het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten te shaken in een cocktailshaker, in een glas te schenken en te serveren met veel ijs en een citroenpartje als garnering.

Villa Massa Soda

Zomercocktails Villa MassaMen neme:
* 3,5cl Villa Massa Limoncello
* 12cl soda of bruisend mineraalwater
* Citroenzest (dunne reepjes schil)
* Mooi longdrink glas

Begin met het vullen van een longdrink glas met veel ijs. Schenk de Villa Massa in het glas en vul op met soda of bruisend mineraalwater tot 1 centimeter onder de rand. Met een lepel mix je alles door elkaar. Garneer mooi met de citroenzest.

Voor meer informatie over de zomercocktails kijk je op Villamassa.nl

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Villa Massa. 

Beeld: Villa Massa

Delen:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

2 reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief